Arturs Zagars’ta bağ yırtığı: En az 5 ay yok

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre Letonyalı oyun kurucu Arturs Zagars'ın sol diz iç yan bağlarında yırtık tespit edildi. Oyuncunun en az 5 ay sahalardan uzak kalması beklenirken tedavisi İstanbul'da sürecek.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Zagars'ın sakatlığının ayrıntıları açıklandı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz yaz transfer döneminde gard rotasyonu için uzun vadeli bir hamle yaptı. Dünya Kupası’nda Letonya formasıyla yıldızlaşan gard Arturs Zagars transfer edildi. Oyuncu daha sonra EuroCup’ta mücadele eden Litvanya ekibi Wolves’a kiralandı. Burada gelişimi gözlenecek oyuncunun sözleşmesinde “istenildiği an takıma çağrılabilir” maddesi vardı.

Fakat Zagars’ın kariyeri talihsiz şekilde kısa sürdü. Oyuncu hafta sonu oynanan mücadelede bir çarpışma sonucu yerde kaldı. Oyuncunun ciddi bir sakatlık yaşadığı biliniyordu. Fenerbahçe’den yapılan açıklamayla ayrtınılar netleşti. Zagars’ın sol diz iç yan bağında yırtık tespit edildi. Kulüpten yapılan duyuruda “Ameliyat ve rehabilitasyon süreci İstanbul’da devam ettirilecek olan oyuncumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” sözleri yer aldı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.