Aston Villa sol şeride geçti, Liverpool liderliğe yükseldi

Aston Villa Manchester City'den sonra Arsenal'i de 1-0 devirdi, şampiyonluk yarışında 'Ben de varım' dedi. Crystal Palace deplasmanında kazanan Liverpool yeni lider oldu. Manchester United kendi evinde dağıldı.

Spor 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Hafta arasında Manchester City’yi sahasında 1-0 yenen Aston Villa, üç gün sonra da Arsenal’ı tek golle geçip tarihi galibiyet elde etti. İspanyol teknik direktör Unai Emery’nin çalıştırdığı Birmingham takımı, konuk ettiği Arsenal’i 7. dakikada John McGinn’in attığı golle 1-0 yendi.

25 yıl sonra evinde Arsenal’ı mağlup eden Aston Villa, kendi sahasında art arda 15 Premier Lig maçını kazanarak kulüp rekorunu kırdı. Aston Villa, bu galibiyetin ardından 35 puanla üçüncü sıraya çıktı. Arsenal ise 36 puanda kalarek liderliğini kaybetti ve ikinci sıraya düştü.

Salah 200. golünü attı, Liverpool’a liderlik 90+1’de geldi

Premier Lig’in yeni lideri deplasmanda Crystal Palace’ı 2-1 mağlup ederek 37 puana çıkan Liverpool oldu. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 57. dakikasında Crystal Palace, Jean-Philippe Mateta’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

Real Madrid, Real Betis'e diş geçiremediReal Madrid, Real Betis’e diş geçiremedi

Salah’tan Liverpool formasıyla 200. gol

Ev sahibi ekip 75’te Jordan Ayew’in gördüğü kırmızı kart sonucu 10 kişi kaldı. Liverpool, 76. dakikada Muhammed Salah’ın golüyle eşitliği yakaladı. Mısırlı futbolcu, bu golüyle Liverpool formasıyla çıktığı 326. maçta 200. golünü attı. 90+1’de ise Harvey Elliott’ın golüyle öne geçti. Maç Liverpool’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Manchester United dağıldı

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Manchester United, Premier Lig’in 16. haftasında sahasında Bournemouth’u konuk etti. Old Trafford’da oynanan maçta 5’te Dominic Solanke, 68’de Philip Billing ve 73’te Marcos Senesi United ağlarını havalandırmayı başardı. Rakibine 3-0 yenilen Manchester United, 27 puanda kalırken son üç maçta ikinci yenilgisini aldı. Son beş maçta 13 puan toplayan Bournemouth, puanını 19’a çıkardı.

Manchester United, hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’i ağırladıktan sonra Liverpool deplasmanına gidecek. Bournemouth ise Luton Town’ı konuk edecek.

Bayern Münih paramparça olduBayern Münih paramparça oldu

Premier Lig’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Brighton -Burnley 1-1

Wolverhamton – Nottingham Forrest 1-1

Sheffild United – Brentford 1-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.