Ateşi Saint-Maximin yaktı! Demiri Edin Dzeko büktü

Jose Mourinho yönetiminde Fenerbahçe, rakibine üstünlük kuramasa da Saint-Maximin'in güzel oyunu ve Edin Dzeko'nun harika vuruşuyla Adana Demirspor'u yenmeyi başardı. Kafalardaki soruysa bu futbol Şampiyonlar Ligi'nde yeter mi?

11 Ağustos 2024
İsmail Yüksek ve Jayden Oostorwolde gecenin başarılı isimlerindendi.

Avrupa’da sezonu çoktan açan Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig’de taraftarının önüne ilk kez çıktı. Maç öncesi Adana Demirspor tam bir kapalı kutuydu. Akdeniz ekibi, geçen sezonun ikinci yarısından itibaren güçlü kadrosunu dağıtmış yeni bir yapılanmaya gitmişti. Ancak yine hızı ile özellikle rakip sahalarda oynayan takımlara büyük sorun yaratan Yusuf Sarı kadrodaydı. Ancak kalede 15 yaşındaki Deniz Eren Dönmezer koruyordu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım’la yarıştığı kongrede ‘Öyle bir kadro kuracağım ki şampiyon olacağız dememe gerek kalmayacak’ demişti. Ama Fred’in sakatlığı, Mert Hakan Yandaş’ın bir sezon önceki Galatasaray maçından kalan cezası nedeniyle orta sahada büyük sıkıntı vardı. Portekizli teknik direktör ise performansı tepki alan Rade Krunic’in yedek kulübesinde oturttu. Mourinho, İsmail Yüksek’in yanına Sebastien Szymanski’yi çekerken 10 numara pozisyonunda Tadic’i oynattı.

Jose Mourinho topu! Kadıköy'de bir gol üç puanJose Mourinho topu! Kadıköy’de bir gol üç puan

Fenerbahçe, ilk yarısında baskılı oynamasına karşın Adana Demirspor’un 15 yaşındaki Deniz Eren Dönmezer’i çok zorlayamadı. İlk yarının en etkili ismiyse sarı lacivertlilerin yeni transferi Saint-Maximin oldu. Fransız futbolcu, hem hızlı hem de güçlü. Rakiplerinin darbelerinden etkilenmedi, çok iyi toplar taşıdı. 34’te Edin Dzeko ile gelen golde de Saint-Maximin’in katkısı büyüktü. Topu taşıması da asiste dönen pası da üst sınıftı. İlk yarıda farkı oluşturan isim o oldu.

Adana Demirspor puan alabilirdi

İkinci yarıda topu daha çok Adana Demirspor’a bırakan bir Fenerbahçe izledik. Hızlı çıkışlarla ilk yarıya kadar çok daha net pozisyonlar buldular. Ancak aynı şekilde de kalelerinde üç-dört tehlike yaşadılar. Adana Demirspor’un şutlarında kaleyi bulamaması Fenerbahçe’nin şansı oldu. Adana Demirspor teknik direktörü Michael Valkanis’in takımı kalesinde 15 yaşındaki Deniz Eren Dönmezer’in tecrübesizliğine karşın Kadıköy’den puanla dönebilirdi.

Yaşlı kurtlar kulübeye gider

Fenerbahçe’de görülen eksiklik rakibe yapılan baskı sırasında iki yaşını almış ve tecrübeli oyuncu Edin Dzeko ve Dusan Tadic’in yavaş kalması. Baskıdaki bu gecikme bütün takımın geriye koşmasına neden oluyor. bu yüzden İsmail Kartal döneminde taşıyıcı kolon alan Tadic ve Dzeko önümüzdeki haftalarda yedek kulübesinde olursa kimse şaşırmasın.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Saint-Maximin girilen pozisyonları yaratan isimdi.

İsmail Yüksek yüksekten uçuyor

Geçen sezon eleştirilen kaleci Livakovic sezona iyi başladı. Kalesinde güven verdi. Djiku ve Oosterwolde savunmanın ortasında hata yapmadı. Sarı lacivertlilerde İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, golü atmasına karşın Edin Dzeko vasatı aşamadı. Saint-Maximin ile birlikte Fenerbahçe’nin en iyisiyse İsmail Yüksek’ti. Fred’in sakatlığında orta sahayı tek başına topladı. Sarı lacivertliler Fred’in yokluğunda İsmail Yüksek’i pamuklara sarmalı.

 

Lille karşısında taraftar desteği şart

Karşılaşma biter bitmez Fenerbahçe, salı günü yapılacak Şampiyonlar Ligi üçüncü tur rövanşını düşünmeye başladı. Lille karşısında orta sahadaki eksiklikler can sıkıcı olacak gibi gözüküyor. Jose Mourinho, mutlaka Fransız takımı için hazırlığını yapacak. Burada en büyük etken sarı lacivertli taraftar olacak. Her tribünden ayrı ses çıkar, Kadıköy’de rakip baskı altına alınmazsa Şampiyonlar Ligi müziği bu yılda ancak televizyondan dinlenir.

Alex de Sousa'nın Türkiye kariyeri bir puanla başladıAlex de Sousa’nın Türkiye kariyeri bir puanla başladı

Konyaspor'dan 'Umut'lu başlangıçKonyaspor’dan ‘Umut’lu başlangıç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.