Avrupa basketbolunda transfer turu

EuroLeague sezonunun bitmesi ve yerel liglerde sona gelinmesiyle beraber Avrupa basketbolunda transfer hareketliliği yaşanmaya başladı. Birçok söylenti, resmiyet kazanmayan hamle ve iddia piyasada dolaşmaya başladı.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İşte Avrupa basketbolundaki transfer söylentileri.

Avrupa basketbolunda sezon sonu yaklaşırken transfer dedikoduları, koçların ayrılık haberleri ve boşalan antrenörlük koltukları adına konuşulan isimlerin sayısı arttı. İşte son gelişmeler:

Fenerbahçe, kadrosuna şutör uzun forvet ekleme arayışında. Bu uğurda çalışmalarını sürdüren takım için çıkan son haber Türk Telekom’un başarılı ismi Nate Sestina.

Anadolu Efes’te Ergin Ataman’ın ayrılığı sonrası kadroda revizyon bekleniyor. Sözleşmesi bitecek isimler için haberler çıkmaya başladı. Elijah Bryant ve Amathe M’Baye için birçok talip olduğu söylenirken Rodrigue Beaubois ile sözleşme uzatma konusunda anlaşılacağı bildirildi.

Yarı finalde ilk adımı Telekom attıYarı finalde ilk adımı Telekom attı

Bayern Münih, 2020’den beri takımı çalıştıran İtalyan antrenör Andrea Trinchieri’ye resmi olarak veda etti. Takımın başına uzun süre Real Madrid’de çalışan Pablo Laso’yu getirmesi beklenen Bayern, Alman Ligi play-off yarı finalinde Ratiopharm Ulm’e 3-0’la elendi.

Eurohoops’un haberine göre EuroLeague’de play-off dışı kalan ve İspanya Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Badalona’ya boyun eğen Baskonia’da koçluk değişimi gündemde. Aday ise Yunan koç Ioannis Sfairopoulos.

Telesport’un haberine göre takımın başına Ergin Ataman’ı getirecek Panathinaikos, Monaco’nun yıldız gardı Mike James’le anlaşmak üzere.

Milli Takım İspanya’dan mutsuz döndüMilli Takım İspanya’dan mutsuz döndü

Geçtiğimiz EuroLeague sezonunda dörtlü finalin eşiğinden dönen Partizan, Zach Leday, Matthias Lessort, Kevin Punter, James Nunnally, Dante Exum gibi yabancılarına yeni sözleşme teklif etti. Oyuncuların ligde birçok talibi var. Son söylenti, Panathinaikos’un da ilgi gösterdiği Kevin Punter’a Barcelona’nın da ilgisi olduğu yönünde.

Geçtiğimiz sezonu Unics Kazan’da geçiren ve VTB Ligi şampiyonluğu yolunda final serisi MVP’si ödülünü alan Nenad Dimitrijevic’in EuroLeague’den talipleri artıyor. Dimitrijevic’le ilgilenenler arasında Fenerbahçe de var. Oyuncu, bonservisinin olduğu kulübü Valencia ile yollarını ayırdı.

Işıl Alben emekli olduIşıl Alben emekli oldu

Yunan kaynak SDNA’nın haberine göre Olympiakos, Zach Leday ve Nigel Williams-Goss ile ilgileniyor. Panathinaikos’un ise Milano ile yollarını ayırması beklenen Brandon Davies’e ilgisi var. Panathinaikos’un Matthias Lessort için 2 sene 3 milyon dolarlık bir teklif yaptığı da konuşulanlar arasında.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.