Madrid’de üç saatlik tarihi maç… Anadolu Efes dördüncü uzatmada teslim oldu

Beş maçtır yenilen Anadolu Efes EuroLeague lideri olan Real Madrid'e kendi evinde kök söktürdü. Dört kez uzayan ve 180 dakika süren maçtan Erdem Can'ın ekibi sahadan 130-126 yenik ayrıldı.

Spor 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tarihi maçta Efes yıkıldı, Real kazandı.

Erdem Can koçluğundaki Anadolu Efes, inişli çıkışlı sezon başlangıcının ardından baş aşağı düşmeye başladı. Efes, zorlu Real Madrid deplasmanına 5 maç üst üste kaybederek geldi. Sahasında bir kez bile maç kaybetmeyen, çift maç haftasının ilk ayağında Barcelona’ya yenilerek yaralarını sarmak amacıyla Efes karşısına çıkan Madrid, maça iyi başladı. İlk çeyrek ev sahibi ekip lehine 25-18 sona erdi. Efes ikinci periyotta vidaları sıktı, devre 38-36 Madrid üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarının başında iki takım da iyi hücum ediyordu ancak Efes’in ritmi Shane Larkin’in de performansıyla daha yüksek gözüküyordu. Ancak ev sahibi ekip yine de önde kalmayı başardı ve son periyoda 64-61’le üstün girmeyi bildi. Bu periyotta yine Larkin önderliğinde üstünlüğü ele alan Efes, skorda da sonunda liderliğini kabul ettirdi. Ancak son bölümde denge bozulmadı ve Real Madrid maçı uzatmayı başardı.

Olağanüstü maç... Şampiyon FenerbahçeOlağanüstü maç… Şampiyon Fenerbahçe

81-81 başlayan ilk uzatma devresinde denge yine bir türlü bozulmadı. Real’de Dzanan Musa ve Mario Hezonja gibi isimler etkili olurken Efes’te Larkin taşıyıcı roldeydi. Uzatma sonunda çizgiye gelen gard 2’de 2 yaptı, maç ikinci kez uzadı, bu kez skor 91-91’di. Efes ikinci uzatma devresine üç sayılık basketlerle girdi, Darius Thompson ve Tibor Pleiss isabetler buldular. Bu sayede fark 9’a kadar çıktı. Ancak son 2 dakikada sayı üretemeyen İstanbul ekibi rakibinin dönüşüne engel olamadı, Campazzo’nun asistleriyle toparlanan Real durumu 102-102 yaptı, maç 3. kez uzadı.

25 senelik modern EuroLeague tarihinde ilk kez 3. uzatma oynandı. Bu bölümde iki takım da maçı koparma noktasına getiremedi. Efes, son 5 saniyede eşitliği bozma şansını yakaladı ancak Shane Larkin pozisyonu değerlendiremedi, maç 111-111’lik skorla dördüncü kez uzatmaya gitti. Anadolu Efes, kulüp tarihinin bir EuroLeague maçında en fazla sayı rekoru olan 112’yi henüz bu 5 dakikalık kısmın başında geçti. Ancak uzatmanın ilerleyen dakikalarında rakibine direnemeyen takım, Dzanan Musa’nın 40 sayıyla yıldızlaştığı mücadeleden 130-126 mağlup ayrıldı.

All-Star oylamasında ilk sonuçlar geldi: Alperen Şengün 7. sıradaAll-Star oylamasında ilk sonuçlar geldi: Alperen Şengün 7. sırada

Efes, üst üste 6. maçında yenildi. Real toplamda 19 maçta 17. kez kazanırken Efes 12. kez kaybetti. Musa kariyer gecesinde 45 dakika süre aldı, 40 sayı atıp 8 ribaunt aldı. Mario Hezonja 49 dakika sahada kaldı, 31 sayı attı, 12 ribaunt aldı, Campazzo, 46 dakikada 25 sayı 11 asistle mücadele etti. Efes’te Larkin tam 53 dakika 11 saniye sahada kalırken bu alanda rekor kırdı ve 32 sayı, 9 asistle oynadı. Tibor Pleiss 53 dakika sahada kaldı, 14 sayı attı 11 ribaunt aldı. Darius Thompson 49 dakikada 21 sayı üretti. Ancak bu çabalar mağlubiyete engel olamadı. Anadolu Efes karşısında 130 sayı bulan Real Madrid, EuroLeague tarihinde bir maçta en çok sayı atan takım oldu. 

Anadolu Efes koçu Erdem Can maç sonu değerlendirmesinde “Savaştık. Savaştık, savaştık, savaştık ama yetmedi gün sonunda. Gurur duyuyorum oyuncularımla.” dedi.

Fenerbahçe, Litvanya'da Maccabi Tel Aviv'i paramparça ettiFenerbahçe, Litvanya’da Maccabi Tel Aviv’i paramparça etti

EuroLeague’de gecenin diğer sonuçları:

Alba Berlin – Bologna 68-83

Valencia – Panathinaikos 81-82

Barcelona – Baskonia 89-85

Milano – Bayern Münih 76-62

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.