Avrupa futbolunun ramazan ile imtihanı! Sakatlık numarasıyla iftar molası

Avrupa'da oruç tutan futbolcuların iftar yapması için İngiltere ve Holanda'da izin verirken Fransa ve İtalya'da tam tersi karar çıktı. İtalya'daki yasak sakatlık numarasıyla aşıldı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ramazan ayının gelmesiyle futbol dünyasında oruç tutan futbolcular için ciddi bir sınav dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu, ramazan nedeniyle maç saatlerinde ayarlama yaptı. İftar saatinde maç oynanmadığı için oruç tutan futbolcular sahada iftar yapmak zorunda kalmıyor.

İngiltere oruç açmak için süre veriyor

Ancak Avrupa’da durum farklı. İngiltere’de Premier Lig ve alt liglerdeki karşılaşmalar esnasında hakemlerin oyunun durakladığı anlarda futbolculara oruçlarını açmaları için süre tanınıyor. Aynı şekilde Hollanda da oruç tutan futbolcular için oyunun duraklamasına ses çıkarmıyor.

Fransa yasakladı

Fransa Futbol Federasyonu (FFF) ise futbolcuların oruçlarını açması için maçlara ara verilmesini yasakladı. Federasyon, hakemler konseyine gönderdiği yazıda bu karara aykırı davrananların ceza alabileceği uyarısında bulundu. PSG taraftar grubu Paris Ultra Kolektifi, Lyon maçında açtığı “Bir hurma, bir bardak su, oldu FFF’nin kabusu” yazılı pankartla kararı protesto etti.

Messi'yi de yuhalarlar!Messi’yi de yuhalarlar!

Maç günü oruç tutan oyuncuyu kadrodan çıkardı

Nantes takımının hocası Antoine Kombouare, Cezayir asıllı defans oyuncusu Jaouen Hadjam’ı maç günleri oruç tutmaya devam ettiği gerekçesiyle kadrodan çıkardı. Hadjam’ın oynamadığı maçta Nantes, Reims’e 3-0 yenildi.

Chelsea, Potter'ı da yolda bıraktı! Nagelsman geliyorChelsea, Potter’ı da yolda bıraktı! Nagelsman geliyor

İtalya’da yasak, sakatlık numarasıyla aşıldı

Fransa gibi İtalya Futbol Federasyonu da maçlara oruç arası verilmeyeceğini açıklamıştı. Hafta sonu yapılan Inter – Fıorentina maçında bu yasak ilginç bir şekilde aşıldı. Fiorentina’nın 1-0 kazandığı maçın son dakikalarında Luca Ranieri, Faslı takım arkadaşı Sofyan Amrabat’ın orucunu açabilmesi için sakatlık numarası yaptı. Amrabat, arkadaşı yerdeyken saha kenarına gelerek orucunu su içip, muz yiyerek açtı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.