Avustralya tarih yazdı… İngiltere tam gaz

Kadınlar Dünya Kupası'nda Avustralya, Fransa'yı penaltılarla yenerek tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. İngiltere ise Kolombiya'yı 2-1 yenerek son dörde kalmayı başardı.

Spor 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İngiltere 1-0 yenik duruma düştüğü maçı çevirmeyi başardı.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası çeyrek finalinde ev sahibi Avustralya penaltı atışları sonrasında Fransa’yı 7-6 yenerek yarı finale yükseldi. Brisbane Stadyumu’nda oynanan mücadelenin normal süre ve uzatma devreleri golsüz eşitlikle sona erdi.

Japonya harakiri yaptı, İsveç ve İspanya yarıladıJaponya harakiri yaptı, İsveç ve İspanya yarıladı

Fransa’da Diani, Renard, Le Sommer, Geyoro, Karchaoui, Lakrar, penaltı atışlarını gole çevirdi. Bacha, Foord, Perisset, Dali ve Becho ise penaltı atışlarından faydalanamadı. Avustralya’da Foord, Kerr,  Fowler, Gorry, Yallop, Carpenter ve Vine penaltı atışlarında hata yapmazken; Catley, kaleci Arnold ve Hunt ise penaltı atışlarını gole çeviremedi. Penaltılar sonucunda rakibine 7-6 üstünlük kuran Avustralya, tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda yarı finale yükseldi.

Kan davasında bu kez hançeri saplayan TrumpKan davasında bu kez hançeri saplayan Trump

İngiltere geriden geldi, yarı finali kaptı

Çeyrek finalin diğer maçında İngiltere ile Kolombiya karşı karşıya geldi. Avustralya Stadyumu’ndaki oynanan mücadelede İngiltere 1-0 geriye düşmesine rağmen karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. İngilizler, bu sonuçla ev sahibi Avustralya’nın rakibi oldu. İngiltere’ye galibiyeti getiren golleri 45+6’ncı dakikada Lauren Hemp ve 63’üncü dakikada Alessia Russo kaydetti. Kolombiya’nın mücadeledeki tek golü ise 44’üncü dakikada Leicy Santos’tan geldi. İngiltere ile Avustralya 16 Ağustos saa 13.00’te Eden Park’ta final için mücadele edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.