Avusturya’nın ardından: Max ve Lando’nun pist üstü savaşı demeçlere taşındı

Formula 1 Avusturya Grand Prix'inde liderlik mücadelesi esnasında temas edip kaza yapan iki yakın arkadaş, Max Verstappen ve Lando Norris'in arasındaki rekabet pist dışına taştı. Norris, Verstappen'i suçladı, özür beklediğini söyledi.

Spor 1 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Verstappen ve Norris'in arkadaşlıkları sekteye uğrayabilir.

Formula 1’in Avusturya yarışında uzun yıllar sonra liderlik mücadelesi için mücadele eden iki pilot temas edip kaza yaptı. Olaya karışan Red Bull pilotu Max Verstappen’in lastiği patlarken McLaren sürücüsü Lando Norris süspansiyon hasarı sonucu yarış dışı kaldı. Komiserler kurulu hatalı bulduğu Verstappen 10 saniye zaman cezasına çarptırılarak yarışı beşinci sırada noktaladı. İkilinin pist üstündeki ateşli rekabeti damalı bayrağın ardından basın üzerinden de sürdü. Yakın arkadaş oldukları bilinen iki pilot karşılıklı demeçler verdi.

Verstappen: Verilen ceza saçmalık!

Yarışın ardından mikrofon uzatılan Verstappen frenleme anında yön değiştirerek kazaya sebep olduğu suçlamasını reddetti. Liderliği savunurken kendisinden ne beklendiğini sorgulayan Hollandalı pilot verilen 10 saniyelik cezayı ‘Saçmalık!’ olarak nitelendirdi.

Max ayrıca “Hareketimde agresif bir tutum yoktu, frenleme esnasında hareket ettiğimi de düşünmüyorum, hareket ettiğimde fren yapmıyordum. Elbette dışarıdan bakıldığında hep öyle görünüyor ama bu tür senaryolarda ne yapmam gerektiğini oldukça iyi bildiğimi düşünüyorum” diyerek suçlamaları reddetti. Lando’yla yakın arkadaş olduğu bilinen Verstappen bu kendisine sorulunca “Bunun hakkında konuşacağız ama şimdi değil, şu an doğru zaman değil” demekle yetindi.

Norris: Max hatasını kabul etmezse saygımı yitiririm

Kaza sonrası yarış dışı kalan Lando Norris ise padokta sıcağı sıcağına açıklama yaptı. Rakibinin hamlesini ‘Çaresiz ve düşüncesiz’ olarak niteleyen Lando, Max’ten özür beklediğini de belirtti. Verstappen’in durumu düzeltmek isteyip istemeyeceği kendisine sorulan Norris şöyle dedi:

“Bu benim söylemem gereken bir şey değil, onun söylemesi gereken bir şey. İyi ve adil bir yarış sürmeye çalışıyorum. Ancak karşılığında ondan bunu görmedim. Üç seferde de yaptıklarının adil olmadığını düşünüyorum. Hiçbir uyarı verilmedi. Son kez yaptı ve ikimizin de yarışını mahvetti, bu kadar. Eğer yanlış bir şey yapmadığını söylerse ona olan saygımı büyük ölçüde kaybedeceğim.”

Formula 1’de heyecan gelecek hafta koşulacak Britanya GP’yle sürecek. İki ismin tartışmayı hafta sonuna kadar çözüp çözemeyeceği merak konusu.

Avusturya'da Verstappen ile Norris çarpıştı, Russell birinciliğe ulaştıAvusturya’da Verstappen ile Norris çarpıştı, Russell birinciliğe ulaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.