Barcelona Ricky Rubio’yu açıkladı

NBA kariyerini sonlandıran ve Avrupa'ya dönen İspanyol gard Ricky Rubio Barcelona'yla sözleşme imzaladı. Rubio, takımla antrenmanlara çıkıyordu.

Spor 7 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ricky Rubio Barcelona'da.

Profesyonel kariyerine henüz 15 yaşında Joventut Badalona’ada başlayan ve 2009-2011 yılları arasında Barcelona’da oynayan Ricky Rubio daha sonra rotayı ABD’ye kırdı. Rubio NBA’de uzun süre geçirdikten sonra son dönemde sakatlıklarla boğuştu. Son olarak mental sağlığını ön plana koyduğunu belirterek basketbola ara verdiğini açıkladı. Bu açıklama aynı zamanda Rubio’nun NBA kariyerinin sonu oldu.

İspanya’ya dönen deneyimli gard, burada eski takımı Barcelona ile idmanlara başladı. Barcelona, eski oyuncusu Ricky Rubio ile 2023-24 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzaladığını resmen açıkladı. Ayrıca Rubio’nun hem EuroLeague, hem de İspanya Ligi lisansının çıkarıldığı belirtildi. Rubio’nun ilk resmi maçına ‘kendini tam anlamıyla hazır hissettiği zaman’ çıkacağı belirtildi.

2010’da EuroLeague şampiyonu olan kadronun da bir parçası olan Ricky Rubio Barça kariyeri boyunca toplam 44 EuroLeague maçına çıkıp, 6.4 sayı ve 3.6 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

NBA cumartesi akşamı All-Star'da teknoloji devrimi yapacakNBA cumartesi akşamı All-Star’da teknoloji devrimi yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.