İsyan:Dani Alves hapisten çıktığı gün parti yapmış!

Tecavüz suçlamasıyla mahkim olan Brezilyalı Dani Alves'in 1 milyon euro kefaletle serbest bırakıldığı gün lüks evinde parti yaptığı ortaya çıktı. Mağdurun avukatı isyan etti: Öfkeliyim, adalet zenginler için var mı?

Spor 30 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dani Alves ve eşi Joana Sanz Barcelona'daki lüks evin ortak sahibi.

Brezilyalı futbolcu Dani Alves, birçokları için en iyi sağ bek olarak bilinir. Sevila ile ismini duyuran futbolcu Barcelona ile kazanmadık kupa bırakmadı. Daha sonra sırasıyla Juventus, Paris Saint-Germain, Sao Paulo gibi takımlarda fonma giydi son olarak Meksika ekibi UNAM’a transfer oldu. Alves’i hayatı Barselona’da bir eğlence merkezinin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmasıyla değişti. 20 Ocak 2023’te Meksika’dan Barselona’ya geldikten sonra gözaltına alındı. Mahkeme onun tutuklanmasına karar verdi.

Yargı süreci boyunca ifadesini üç kez değiştiren, son olarak cinsel ilişkiyi kabul ederek eşine sadakatsizliğini gizlemek ve onu korumak için ilk ifadelerinde yalan söylediğini itiraf eden 40 yaşındaki Alves bulunduğu Brains-1 Cezaevi’nden güvenlik gerekçesiyle 23 Ocak’ta Brains-2 Cezaevine nakledildi. Yargılama sürecinde, Alves’in 2017’de evlendiği Joana Sanz boşanmak istediğini açıkladı. Meksika takımı UNAM da oyuncunun sözleşmesi feshetti.

Napoli'den Serie A'ya tepki: Irkçı var!Napoli’den Serie A’ya tepki: Irkçı var!

Mahkeme 22 Şubat’ta Alves’e 4.5 yıl hapis, beş yıl polis denetimi, dokuz yıl mağdurdan uzak durma ve 150 bin euro para cezasına çarptırdı. Alves yaklaşık 15 ay cezaevinde yattıktan sonra hakkında şartlı serbestlik kararı çıktı. Bir milyon euro kefaletini yatıran Alves serbest kaldı. Ancak Brezilyalı, haftada bir mahkemeye imza atmaya gidecek, İspanya’yı terk edemeyecek, mağdur kadından en az bir kilometre uzak duracak ve hiçbir şekilde iletişime geçemeyecek.

Serbest kaldığı gün parti yapmış

Dani Alves, özgür kaldığı gün eşi Joana Sanz’la birlikte sahip olduğu 4.5 milyon sterlinlik lüks malikanesinde büyük bir parti verdi. Brezilyalı, arkadaşları ve ailesiyle birlikte sabah beşe kadar eğlendi. Alves’in tecavüz kurbanının avukatı Ester Garcia, geçtiğimiz çarşamba günü Alves’in kefaletle serbest bırakılmasını ve parti yapmasını şöyle eleştirdi: “Çok şaşkınım ve tamamen öfkeliyim… Çünkü bu sanki zenginler için adalet gibi. 1 milyon euroyu bir çırpıda verebileceğini bildikleri bir kişinin serbest bırakması skandal.”

UEFA yeni gelir dağılım modelini açıkladı, kulüplere piyango vurduUEFA yeni gelir dağılım modelini açıkladı, kulüplere piyango vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.