Başarısızlığın ödülsüz kalmadığı kulüp: Milano, Messina’nın sözleşmesini uzattı

EuroLeague ekiplerinden Milano, fazlasıyla tartışılan koç Ettore Messina'nın sözleşmesini 2026 senesine kadar uzattı.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Messina'nın sözleşmesi 2026 yılına kadar uzatıldı.

Ettore Messina özellikle 2000’li yıllarda Avrupa basketboluna damga vurmuş deneyimli bir koç. NBA’de uzun yıllar asiston koçluk yaptıktan sonra kıtaya dönen Messina, ülkesi İtalya’nın EuroLeague ekibi Milano’nun başına geçti. 2019 yılında göreve başlayan Messina, Milano’yu 2021’de final four’a taşıdı. Geldiği günden beri tartışılan, yüklü bütçesine rağmen EuroLeague şampiyonluğu şöyle dursun finale dahi kalamayan Messina, bu sezona da fazlasıyla kötü başladı.

Ligde ilk 10 hafta sonunda 5 kez kaybeden Milano son 16 senenin en kötü başlangıcını yaptı. Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de play-off potasının dışında kalan Milano bu sezon da 11 maç sonunda 7 mağlubiyetle 15. sırada kaldı. Geçtiğimiz yaz kadrosuna Barcelona’dan ayrılan, uzun yıllardır Avrupa’nın en pahalı basketbolcusu unvanını elinde bulunduran Nikola Mirotic’i de kadrosuna katan Milano beklentilerin altında. Son olarak geçtiğimiz haftaki EuroLeague maçında sahasında Zalgiris Kaunas’a 83-70 kaybeden Milano’da maç çıkışı soyunma odası tüneline yönelen Messina’ya taraftarlardan biri sert bir şekilde tepki göstermişti. Ancak Messina’nın koltuğu sallanmak şöyle dursun adeta bu istikrarsızlık ödüllendirildi.

İtalyan koçun sözleşmesi 2026 senesine kadar uzatıldı. 64 yaşındaki koçun geçtiğimiz hafta sonu alınan Sassari yenilgisi sonrası istifayı düşündüğü konuşulmuştu. Ancak takımın yalnızca koçu değil aynı zamanda başkanlığını da sürdüren Messina en az 2.5 sezon daha Milano’nun başında kalacak.

Fenerbahçe 'Madar'da kısmi görme kaybı var' dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttuFenerbahçe ‘Madar’da kısmi görme kaybı var’ dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.