Başkan gazetecinin önce annesine küfretti ardından özür diledi

İspanya LaLiga ekiplerinden Las Palmas'ın başkanı Miguel Angel Ramirez, Diario As'ta çalışan gazeteci Pablo Checa'ya ağzına geleni söyledi. Başkan, olaydan birkaç saat sonra gazeteciden özür diledi.

Spor 22 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Başkan önce küfretti sonra özür diledi.

Kulüp başkanları ve gazeteciler arasındaki atışmalar ve tartışmalar ülkemizde de yaşanan durumlar. Ancak bu tartışmaların boyutu belli bir seviyenin üzerinde kalır. Her ne kadar bazen bazı gazetecilerin tesislere girişi yasaklansa da durum yönetimin değişmesi veya gazetecinin bağlı olduğu kurumun araya girmesiyle düzelir.

Fakat İspanya’da meydana gelen olay çok daha farklı ve ağır sözlerin kullanıldığı boyuta ulaştı. Las Palmas Başkanı Miguel Angel Ramirez ve Gran Canaria Diario As muhabiri Pablo Checa arasında yaşananlar İspanya’da futbol gündemine damga vuran gelişmelerden biri oldu. Checa’nın Las Palmas’ın tesislerine girişi yasaklandı. Gazeteci de gerekçeyi öğrenmek üzere başkan Ramirez’i aradı.

Checa’nın sordukları, röportajları ve genç takımdaki Joel Dominguez’e gösterilen muameleyle alakalı yorumları başkanı fazlasıyla kızdırmış olacak ki Ramirez telefonda bir anda küfretmeye başladı. Başkan “Annenin üzerine s… Seni yüz yüze gördüğüm yerde kafana tekme atacağım. Sen bir o… ç… ve annenin üzerine s… Yüzüne söylüyorum. Seni Barranco Seco Stadyumu’nda görürsem kafana tekme atacağım tamam mı? Şidmi defol, bundan sonra seninle konuşmuyorum moron” dedi.

Dominguez olayı

İkili arasındaki tartışmanın nereye dayandığı noktasıysa kendi içinde çeşitli ihtimalle barındırıyor. Az önce değinilen Dominguez olayında oyuncu, kız arkadaşına şiddet uyguladığı gerekçesiyle ceza aldı. As gazetesi de saldırıya uğrayan kızın annesi Mara Lopez’le 21 Mart’ta yayınlanan bir röportaj gerçekleştirdi. Söz konusu röportaj ve görülen davanın ardından Dominguez 40 gün toplum hizmeti cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz perşembe günü Las Palmas oyuncuyla sözleşmenin sonlandırıldığını açıkladı. 19 yaşındaki oyuncunun karıştığı olay ve devamında yaşananlar yüzünden Gran Canaria ekibinin başkanıyla gazeteci arasındaki buzdağının oluştuğu ihtimalinden bahsediliyor.

Bir diğer ihtimalse teknik direktör Garcia Pimienta’nın sözleşmesinin uzatılması sürecinde gazeteci Pablo Checa’nın sözleşme yenilenmenin başkan Ramirez ve hoca arasında yapılan görüşmenin ardından gerçekleştiğini attığı tweetle anlatması oldu. Başkan, “O sırada Miami’deydim ve sportif direktör hoca mevzusunu halledemediğini söyledi. Ben de dönmek zorunda kaldım. Gazeteci de kalkıp bunu haber yaptı ve saygısızlık etti” dedi.

Vinicius Jr’a büyük jest: Rio’daki ırkçılık karşıtı yasanın adı “Vini Jr Yasası” olduVinicius Jr’a büyük jest: Rio’daki ırkçılık karşıtı yasanın adı “Vini Jr Yasası” oldu

Buzlar eridi

Bu enteresan ve anlaşılması güç olaylar dizisinin ardından gazeteci söz konusu telefon konuşmasını yayınladı. Ramirez ve Checa bunun ardından tekrar konuştu ve başkan özür dileyerek “Hiçbir başkan böyle konuşmamalı. Benim sesimi kaydettiğini biliyordum ancak bu beni endişelendirmedi. Ben senin gerçeklerine saygı duyarken sen de benimkine duy istiyorum. Eğer Pablo benim özrümü kabul ediyorsa Las Palmas Kulübü’ndeki yasakları kalkmıştır” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.