Basketbol sahalarından bir Sergio Rodriguez geçti

Geçen sezonu Real Madrid'de geçiren 38 yaşındaki gard Sergio Rodriguez basketbol kariyerini noktaladığını açıkladı.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sergio Rodriguez basketbola veda etti.

Sergio Rodriguez Avrupa basketbol tarihine adını yazdırdı. Hem Real Madrid hem CSKA Moskova hem de Milano’da yaptıklarıyla adından söz ettirdi. Özellikle son saniyelerde attığı kritik basketler, uzak mesafeli şutlarla rakibin kalbini kıran sayılar kariyerinin en özel anları olarak kayıtlara geçti. İspanyol basketbol tarihinin yetiştirdiği en özel gardlardan biri olan Sergio Rodriguez 2023-24 sezonunun sonunda kariyerine nokta koyduğunu duyurdu.

Profesyonel kariyerine 2003’te Estudiantes’te başlayan Sergio daha sonra NBA’de şansını denedi. Üç sezon Portland’da forma giyen oyuncu daha sonra Sacramento Kings ve New York Knicks’te oynadıktan sonra Avrupa’ya dönüş kararı aldı. 2010’da kapısından girdiği Real Madrid’de tam altı sezon kaldı. Daha sonra yeniden NBA şansını denemek üzere Philadelphia’ya gitti. Sadece bir sezon sonra Avrupa’ya dönen Chacho CSKA Moskova’ya gitti ve burada iki sezon geçirdi. Daha sonra Milano’da üç sezon geçiren oyuncu Real Madrid’e dönüp iki sezon daha oynadıktan sonra kariyerine nokta koydu.

2015 ve 2023’te Real Madrid’le, 2019’da CSKA Moskova ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan oyuncu Milano’yla Final Four görse de mutlu sona erişemedi. Rodriguez bir İtalya Ligi, iki İtalya Kupası, iki VTB Ligi, üç Rusya Ligi, üç İspanya Ligi kazandı. 2014’te EuroLeague’in en değerli oyuncusu seçilen Rodriguez EuroLeague kariyeri boyunca 405 maçta 3 bin 772 sayı, 742 ribaunt ve bin 874 asistle oynadı.

Potanın rengi sarı lacivert... Fenerbahçe şampiyonPotanın rengi sarı lacivert… Fenerbahçe şampiyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.