Beklenen oldu, Daniel Ricciardo F1’e geri döndü

Formula 1 takımlarından Alpha Tauri, Macaristan GP'sinde başlamak üzere sezon sonuna kadar Avustralyalı Daniel Ricciardo'nun takım için piste çıkacağını açıkladı. Ricciardo, Nyck De Vries'in yerini alacak.

Spor 12 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Daniel Ricciardo gride Alpha Tauri çatısı altında döndü.

Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo, geçtiğimiz sezon McLaren’de yarıştıktan sonra bu senenin gridinde kendine yer bulamadı. Red Bull’la anlaşan sporcu takımı için Britanya GP’si öncesi lastik test turlarına çıktı. Burada yaptığı derecelerle dikkat çeken Daniel Ricciardo’nun yeniden gride dönebileceği söylentileri çıktı. Eski F1 pilotu Ralph Schumacher, Avustralyalının De Vries yerine Alpha Tauri koltuğuna oturacağını öne sürdü.

Ralph Schumacher'e göre Daniel Ricciardo F1'e dönüyorRalph Schumacher’e göre Daniel Ricciardo F1’e dönüyor

Schumacher’in bu tahmini gerçek oldu. Alpha Tauri tarafından yapılan açıklamada “Daniel Ricciardo, Macaristan GP’si itibarıyla sezon sonuna dek Red Bull Racing’den kiralık olarak takımımız için mücadele edecek” denildi. Daniel, Alpha Tauri’de Nyck De Vries’in yerini alacak ve Yuki Tsunoda’nın takım arkadaşı olacak. Takım, bu sezon şu ana dek yalnızca 2 puan alabildi ve markalar klasmanında son sırada kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.