Benjamin Mendy, ödeme almadığı her hafta için City’ye dava açıyor

Cinsel saldırı suçlamasıyla İngiltere’de yargılanan ve hakkındaki suçlamalar düşürülen Benjamin Mendy, dava süresince sözleşmeli kulübü Manchester City’den alacaklarını temin etmek üzere milyonlarca sterlinlik dava açıyor.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mendy eski kulübü City'ye dava açmaya hazırlanıyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, eski sol beki Benjamin Mendy’nin açacağı davayla karşı karşıya. O zamanlar 24 yaşında olan Mendy Ekim 2020’de 29 yaşındaki bir kadın tarafından tecavüz girişiminde bulunduğu suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Mendy bu sene biten davada suçsuz bulundu. Ancak oyuncu, City’den aldığı haftalık 100 bin sterlini Eylül 2021’den sonra alamadı.

Mendy söz konusu dönemde haksız yere maaşının kesilmesinden ötürü İngiliz kulübüne dava açacak. Ada basınında yer alan iddiaya göre 2017’de Monaco’dan 52 milyon sterlin karşılığında transfer edilen sol bek için Eylül 2021 ve sözleşmesinin bittiği Haziran 2023 arasndaki maaş ödemeleri yapılmadı.

Daha önce Mendy’nin Cheshire’daki malikânesini 5 milyon sterlin üzerinden satışa koyduğu ve iflas etmemek için satışın gerçekleşmesini istediği yazılmıştı. Sun’dan gelen son bilgiye göre kariyerine Fransa’da devam eden oyuncu satışı yapamadı ve beklentisini 4.25 milyon sterline çekti. Mendy’nin City’ye açtığı davadan 9-10 milyon sterlin arası bir para beklentisi olduğu da kaydedildi.

Manchester City paraya para demedi: Rekor!Manchester City paraya para demedi: Rekor!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.