Beşiktaş’ta söz golcülerin… Konyaspor direnemedi

Yeni transferleriyle ilk kez seyircinin karşısına çıkan Beşiktaş, küme düşme bölgesindeki Konyaspor'u ikinci yarıda Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun'dan bulduğu gollerle 2-0 yendi. Affedilen Aboubakar ikinci yarıda oyuna girdi.

Spor 19 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'la üç puana uzandı.

Süper Lig’de 26. haftanın kapanış gününde Beşiktaş, Konyaspor’u sahasında ağırladı. Trabzonspor’un galip geldiği haftada üçüncülük yarışının gerisinde kalmak istemeyen Beşiktaş, küme düşme hattından çıkmak için mücadele veren Konyaspor’la mücadele etti. Kara Kartal’da Ernest Muçi ve El Musrati’nin Dolmabahçe’de ilk defa 11’de taraftarın karşısında yer aldılar.

Mücadelenin ilk 20 dakikasında Beşiktaş’ın topu rakibine bırakması fazlasıyla dikkat çekti. Konyaspor topa yüzde 78 oranında sahip olurken pas sayıları 147-26’ydı. Bu dakikadan sonra daha fazla sorumluluk almaya başlayan siyah-beyazlılarda Semih Kılıçsoy gole yaklaştı. 29. dakikada genç futbolcunun denemesinde Konya savunması topu çizgiden çıkardı. 40’ta Ernest Muçi, hakemin düdüğü sonrası topu yere vurduğu için sarı kart gördü. İlk yarı 0-0 bitti.

Bumble Türk Cristiano Ronaldo'yu yaktıBumble Türk Cristiano Ronaldo’yu yaktı

Beşiktaş ikinci yarıya atak aksiyonlarında çok daha aktif şekilde başladı. 49. dakikada Milot Rashica’nın sağ kanattan yaptığı ortaya uçarak kafa vuran Semih Kılıçsoy takımını öne geçirdi. 64. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Al-Musrati’nin vuruşunu son anda kaleci kurtardı. 71. dakikada bu kez Cenk Tosun sahneye çıktı ve durumu 2-0’a getirerek takımını rahatlattı. Karşılaşmanın 80. dakikasında Vincent Aboubakar, Cenk Tosun yerine oyuna dahil oldu. Kamerunlu forvet 9 Aralık 2023 tarihindeki Fenerbahçe maçından bu yana ilk kez Beşiktaş formasıyla sahaya çıktı. Maç 2-0 Beşiktaş üstünlüğüyle sonuçlandı.

Beşiktaş geçen haftaki Kayserispor beraberliğinin ardından yeniden kazanmayı hatırladı ve puanını 43’e yükseltti. Kara Kartal böylelikle Trabzonspor’la puanlarını eşitledi. Konyaspor 25 puanla 19. sırada kaldı. İç Anadolu ekibi iki maç sonra kaybetti.

‘İlk 25 dakikadaki oyunu bir daha tekrarlayamayız’

Fernando Santos maç sonu değerlendirmesinde “İlk 25 dakika sahada yoktuk. Rakibimize topu verdik, çok geride savunduk, topu kullanamadık… 25’ten sonra biraz daha önde basmaya başladık. Topu da daha iyi kullanmaya başladık. Devre arası oyuncularımla konuştum ve ikinci yarıda bu durumu değiştirdik. Rakibimizi kalemize yaklaştırmadık, hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. İlk 25 dakikadaki oyunu bir daha tekrarlayamayız. Doğru yaptıklarımızı geliştirmek zorundayız. Adaptasyon ile ilgili bir durum değildi ilk 25 dakikadaki oyun. Agresif değildik, bir takım olarak oynayamadık. Yeni oyuncular ile ilgili değil bütün takım ile ilgili bir sorun vardı ilk 25 dakikada” dedi.

Fernando Santos ilk 25 dakikadaki oyundan memnuniyetsizliği dile getirdi.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren gollerden birini atan Semih Kılıçsoy sezonluk gol hedefi hakkında “Açıkçası bir hedef koymuyorum, maç maç gidiyorum. Atıyorum ama takımın kazanması daha önemli” dedi. Semih bu sezon Süper Lig’de 8 gole uzandı.

Karşılaşma sonrası konuşan yeni transferlerden Ernest Muçi “Taraftar bizi iten güç. Bugün de bunu hissettirdiler. İkinci yarıda maçı kazandık, ikinci yarıda bunu çok fazla hissettik. Bu harika kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Her maçta aynı şekilde oynamak istiyorum. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Tek bir yerde oynamaktan ziyade faydalı olabileceğim her yerde, her pozisyonda oynayabilirim. Sahada olduğum sürece hücum fırsatları yaratmak istiyorum. Önemli olan takıma katkı verebilmek” dedi.

‘Sürpriz peşindeydik’

Konyaspor teknik patronu Fahrudin Omerovic “Maçtan önce bizim planımız ilk 25 dakika oynadığımız gibi, biraz daha topa sahip olmak, biraz daha kontrollü oyundu. İlk 25 dakika iyiydi diyebilirim. Beşiktaş 30’dan sonra biraz daha biraz daha kendi ritmini bulmaya başladı. 0-0 ne kadar devam ederse bizim lehimize diye düşünüyorduk. Beşiktaş’ın üzerinde baskı olacaktı. İkinci devre erken gol bizi demoralize etti. Ondan sonra takım düştü. Bizim için en önemlisi lig. Kupada gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Biraz rotasyon yaparak buraya kadar geldik. 10 gün sonra tekrar Beşiktaş’la oynayacağız. O maçta oynayacak oyuncular yine kazanmak ister. Onun için kupa maçı da olsa o gün oynayacak oyunculardan yüksek performans bekliyoruz. Ama tabii ki lig bizim için daha önemli. Sürpriz peşindeydik. İlk devre istediğimiz gibi oldu ama ikinci devre Beşiktaş domine etti. Onları da tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konyaspor hedeflediği sürprizi gerçekleştiremedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.