Gizem Örge bunu kişisel algıladı! Guidetti’nin kulakları çınladı

Giovanni Guidetti döneminde Gizem Örge dört yıl Milli takım'dan uzak kaldı. Daniele Santarelli ile beraber formasına kavuşan oyuncu hem şampiyonluğu hem de en iyi libero ödülünü kazandı.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Gizem Örge ve Aslı Kalaç yıllar sonra döndükleri milli takımla dünyanın zirvesine çıktılar.

Chicago Bulls’ta kazandığı şampiyonluğu anlatan The Last Dance belgeselinde Michael Jordan’ın “I took that personally” yani “Bunu kişisel algıladım” söylemi spordaki rekabeti en iyi anlatan cümlelerden biri. Efsanevi oyuncu Jordan’ın bu ünlü sözü, Uluslar Ligi’nde Türkiye’nin şampiyonluğu kazanmasında yaptığı savunmayla büyük rol oynayan ve turnuvanın en iyiliberosu seçilen Gizem Örge için kullanabiliriz.

Türkiye, voleybolda Dünya Şampiyonu... Onlar artık dünyanın da SultanlarıTürkiye, voleybolda Dünya Şampiyonu… Onlar artık dünyanın da Sultanları

Sonu şampiyonlukla bitecek yolculuğa Antalya’da başlayan Filenin Sultanları, ilk etap maçında Sırbistan’la karşı karşıya geldi. Sırpların yeni antrenörü 2022’deki dünya şampiyonasına dek millileri çalıştıran Giovanni Guidetti’ydi. Sultanların başındaysa artık Daniele Santarelli vardı. Santarelli, ilk iş olarak bazı mimli isimleri milli takıma yeniden davet ederek göreve başladı. Bu isimler arasında 4 senedir milli takımdan uzak libero Gizem Örge ve 2 senedir milli takım hasreti çeken orta oyuncu Aslı Kalaç vardı.

Melisa Vargas: Küba'nın istenmeyeni, Türkiye'nin şampiyonuMelisa Vargas: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

İki oyuncu da belli dönemlerde Giovanni Guidetti’yle tartışma yaşadılar.  Filenin Sultanları’nın Guidetti döneminde onlara Milli Takım kapısı kapandı. Özellikle Gizem’in Vakıfbank’ta oynarken Avrupa’nın en iyi liberosu seçildiği Şampiyonlar Ligi yolculuğundan kariyerinin geldiği nokta dikkat çekiyordu. İki oyuncu Sırbistan’a karşı son derece özel ve başarılı bir performans ortaya koydular. Takımımız sahadan 3-1 galip ayrılırken Gizem maç sonunda duygusal bir röportaj verdi ve şunları söyledi: “Duygusal olarak gerçekten kendimi anlatmama imkân yok şu anda. Dört sezondur taraftarımızla bu milli formayı giyme şansı bulamamıştım. Daha dün ilk sahaya girer girmez İstiklal Marşı’nı okurken duygularıma hâkim olamadım. O yüzden benim için anlamı çok büyüktü. O yüzden yıllar sonra oynadığım maçta galibiyet almak da çok güzeldi. O yüzden çok mutluyum, çok gururluyum.”

Aslı Kalaç ise maçın ardından duygularını sözleriyle dile getirmekte zorlanan bir diğer isimdi. 2 sene sonra ay-yıldızlı formaya kavuşan yıldız orta oyuncu “Benim için de biraz kişisel olarak önemli bir maçtı. Ben de duygusalım Gizem gibi. Maçtan galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyum” diyecekti.

Gizem Örge ve Aslı Kalaç'tan Guidetti'ye mesaj var!Gizem Örge ve Aslı Kalaç’tan Guidetti’ye mesaj var!

İki oyuncu da Daniele Santarelli  tarafından ABD’de yapılacak Uluslar Ligi finale kadrosuna davet edildi. Özellikle libero mevkisinde 3 isim vardı. İtalyan çalıştırıcı, şampiyonluğa giden yolda üç maçta da libero formasını Gizem Örge’ye verdi. O da hocasının yüzünü kara çıkarmadı. inanılmaz savunma yaptı. Rakipler sayı aldık diye sevinirken bir şekilde toplara müdahale etti. Gizem Örge, Guidetti’nin çalıştırdığı Sırbistan’ın son 8 arasına giremediği turnuvada kendisine yapılanları ‘kişisel’ algıladı. Her top çıkarışında Guidetti’nin kulaklarını çınlattı. Şampiyonluktan sonra en iyi libero seçilmesi anlayana büyük bir mesajdı.

 

Uluslar Ligi’nin en iyi liberosu Gizem Örge!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.