Biri İsmail Kartal’ı durdursun! Rekorlar paramparça

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, arka arkaya 19. galibiyetini aldı. İsmail Kartal, Aykut Kocaman'a ait Süper Lig'de 10 maç galibiyet serisi ve Kocaelispor'un 1992-93 sezonunda elde ettiği averaj rekorunu egale etti.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal ceza almadı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sezon başında teknik direktörlük için İsmail Kartal’ın ismini açıkladığında taraftarlarda şüphe vardı. İkinci döneminde çöken takımı ayağa kaldırsa da transfer edilen Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastien Szymansky, Djiku, Becao gibi yıldız isimleri kadroya nasıl adapte edeceği tartışılıyordu. Ama İsmail Kartal temmuz ayında Konferans Ligi elemesinde Zimbru ile başlayan üçüncü Fenerbahçe macerasında şüpheleri kısa zamanda gidermeyi bildi.

Bu sezon ligde 10, Avrupa’da ise 9 maça çıkan ve oynadığı toplam 19 resmi karşılaşmanın tamamını kazanan sarı-lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal, başarılarına her gün bir yenisini kattı. Süper Lig’de 10 hafta sonunda topladığı 30 puanla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, en iyi sezon başlangıcı rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

Fenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptıFenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptı

Aykut Kocaman’ın rekorunu egale etti

Üst üste 10. lig maçını kazanan 62 yaşındaki teknik direktör, Aykut Kocaman’a ait 2010-11’deki sezon içinde üst üste galip gelme rekorunu egale etti.

Gözünü Daum’un rekoruna çevirdi

İsmail Kartal, ligde 2 galibiyet daha alması durumunda Fenerbahçe tarihine geçecek. Alman çalıştırıcı Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibin başında bir sezon içinde 12 maçla üst üste en çok galibiyet alan teknik direktör konumunda bulunuyor. 2005-2006 sezonunun 3. haftasında başlayan galibiyet serisi, 15. haftada Trabzonspor maçıyla sona ermişti ve sarı-lacivertliler bu süreçte üst üste 12 maçtan galibiyetle ayrılmıştı.

Ayrı Dünyaların TakımlarıAyrı Dünyaların Takımları

Puan ortamasında ikinci sırada

İsmail Kartal, ligdeki puan ortalamasıyla da dikkati çekiyor. Ligde bu sezon Rizespor maçının ardından puan ortalamasını 2,30’un üzerine çıkaran Kartal, sarı-lacivertli ekibin başında en az 10 maça çıkan teknik adamlar içinde zirveye kurulmuştu. İsmail Kartal, Çaykur Rizespor maçından sonra geçen süreçte hanesine 3 galibiyet daha yazdırarak, puan ortalamasını 2,33’e yükseltmeyi başardı. Kartal yönetiminde Fenerbahçe ligde 62 maç yaparken, 44 galibiyet, 13 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Fenerbahçe tarihinde Kartal’dan daha başarılı puan ortalamasına sahip tek teknik adam ise sarı-lacivertli ekiple 1995-1996 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Brezilyalı çalıştırıcı Carlos Alberto Parreira. Parreira, söz konusu sezonda takımıyla 34 maça çıkarken, 26 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 2,47 puan ortalamasına ulaşmıştı.

Averaj rekoru egale edildi

Fenerbahçe en iyi sezon başlangıcının yanı sıra averajda da rekorun eşiğinde. Sarı-Lacivertliler 10 hafta sonunda 29 gol atıp sadece 5 gol yerken +24 averajla Kocaelispor’un 31 yıllık rekorunu egale etti. Kocaelispor 1992-93 sezonunun 10. haftası sonunda 31 gol atıp 7 gol yiyerek +24 averajla söz konusu periyotta rekor kırmıştı. Kocaelispor aynı sezonun 11. haftasında Fenerbahçe’yi sahasında 2-1 mağlup edip averajını 25’e çıkarmıştı. Fenerbahçe 2023-24 sezonunun 11. haftasında sahasında Trabzonspor’u konuk edecek.

İsmail Kartal: Bu sezon kimse bir yere gidemezİsmail Kartal: Bu sezon kimse bir yere gidemez

Fenerbahçe Manchester City’yi yakalamayı başardı

Öte yandan geçen sezonki hükmen Gaziantep FK ve Türkiye Kupası finalinde Başakşehir’i yenen Fenerbahçe, üst üste kazanma serisini 21’e çıkardı. Manchester City’nin 21 maçlık serisini yakalayan sarı lacivertlilen Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en iyi 3. galibiyet serisini tekrarladı. Kanarya’nın önünde Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid (22) ve Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın rakibi Bayern Münih (23) yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.