BOTAŞ’tan farklı tarife! Yarı final rahat geldi

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu play-off çeyrek final serisinde BOTAŞ, Emlak Konut’u 68-42’yle geçti ve Çukurova Basketbol’un rakibi oldu.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Emlak Konut, BOTAŞ savunmasını aşamadı...

Kadınlar Basketbol Ligi’nde şu ana kadar tek uzayan seride BOTAŞ ile Emlak Konut karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçmesi beklenen maçta Botaş, 10 dakikalık kısmı 15-13 önde geçti. Maça ağırlığını ikinci çeyrekte koyan Ankara temsilcisi, bu çeyreği 17-6 gibi bir skorla kazandı ve devreyi 32-19 önde kapadı.

İkinci yarıda da bilhassa savunmadan bir an olsun ödün vermeyen BOTAŞ, son çeyreğine 49-33 girdiği karşılaşmadan 68-42 galip ayrıldı ve yarı finale yükselen taraf oldu. BOTAŞ, yarı finalde ligin normal sezonunu lider kapatan ve çeyrek finalde Çankaya Üniversitesi’ni iki maçta geçen Çukurova Basket ile karşılaşacak.

Fenerbahçe'nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!Fenerbahçe’nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!

BOTAŞ’ta günün kahramanları 13’er sayıyla oynayan Sehernaz Çidal ve Hatice Pelin Gülçelik oldu. Öte yandan Sevgi Uzun ve Ayşegül Günay Aladağ da ürettikleri 11’er sayıyla galibiyette rol aldılar. Emlak Konut cephesinde Megan Walker’ın 10 sayılık performansı yeterli olmadı.

Çukurova Basketbol’la BOTAŞ arasındaki yarı final serisi, 7 Nisan saat 18.00’de Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmayla başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.