Bu gurur Alperen Şengün’ün: NBA’de sezon ödülleri adayları belli oldu

Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün gösterdiği performansla en çok gelişim gösteren oyuncu ödülü için finalist adaylardan biri oldu. Ödül için Tyrese Maxey ve Coby White da adaylar arasında.

Spor 22 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Alperen Şengün en çok gelişme gösteren oyuncu için aday oldu.

Alperen Şengün’ün ismi bu sezon NBA All-Star için fazlasıyla anıldı. Oyuncu sezona yüksek perdeden giriş yaptı, sergilediği performansla göz doldurdu. Yeni koç Ime Udoka’nın onu hücumun merkezi haline getirmesi yeteneklerini daha rahat sergilemesini sağladı. Kevin Porter Jr gibi topu elinde isteyen bir gard yerine daha paylaşımcı Fred VanVleet’e geçiş Houston’ın çehresini değiştirirken Alperen’in de ileri adım atmasını sağladı. Houston geçen sezondan çok daha fazla maç kazanırken milli basketbolcu da ligin önde gelen isimlerinin gözüne girdi. Birçok eski basketbolcu ve Alperen’in sahadaki rakibi milli uzun için övgü dolu sözler ettiler.

Elbette bu sözlerin altı boş değildi. Geçen sezon 14.8 olan sayı ortalaması 21.1’e yükseldi. 3.9 asist yaparken 5.0 asist yapmaya başladı ve ribaunt ortalaması da 9.0’dan 9.3’e yükseldi. Alperen hücumun bu denli merkezindeyken gösterdiği gelişimle NBA’in bireysel ödüllerinden en çok gelişim kaydeden oyuncu ödülüne aday gösterildi. Ödül için diğer iki aday Chicago Bulls’tan Coby White ve Philadelphia 76ers’tan Tyrese Maxey. Maxey bu sezon ilk kez All-Star oldu. 20.3 olan sayı ortalaması 25.9’a çıktı. 3.5 olan asist ortalamasını 6.2 yaptı, 2.9 olan ribaunt ortalamsı da 3.7’ye yükseldi. Oyuncu ödülün favorisi olarak görünüyor ancak Alperen’in henüz üçüncü sezonunda bir ödüle favori olacak kadar kendini geliştirmiş olması ilerisi için neler yapabileceğinin bir göstergesi.

En değerli için ABD’li yok

Son dönemde uluslararası oyuncuların lige damga vurduğu bir gerçek. Bu sezon da Sırp Nikola Jokic, Sloven Luka Doncic ve Kanadalı Shai Gilgeous Alexander ligin en değerli oyuncusu ödülü için adaylar konumunda. Üç oyuncunun da Batı Konferansı’nda olması dikkat çeken bir diğer nokta. Oklahoma’nın bir ve Denver’ın ikinci olması Shai ile Jokic’i bir adım öne koyuyor. Ancak daha önce iki kez en değerli oyuncu olan Jokic’in ödülü üçüncü kez kazanması daha mümkün.

Kawhi'sız Clippers, Dallas'a acımadı öne geçtiKawhi’sız Clippers, Dallas’a acımadı öne geçti

Wembanyama iki ödüle aday

San Antonio Spurs’ın 2023 draftında birinci sıradan seçtiği Victor Wembanyama iki ödülde birden aday gösterildi. Yılın savunmacısı için Rudy Gobert ve Bam Adebayo ile çekişecek oyuncu yılın çaylağı için Chet Holmgren ve Brandon Miller’a rakip. Wemby’nin yılın çaylağı seçilmesine kesin gözüyle bakılırken Minnesota’nın sezonu konferans üçüncüsü bitirmesi yılın savunmacısı ödülünü Gobert’e götürebilir.

Yılın koçu için Oklahoma’dan Mark Daihneault’un yanı sıra Minnesota’dan Chris Finch ve Orlando’dan Jamahl Mosley aday gösterilen isimler. Altıncı oyuncu için Sacramento’dan Malik Monk’un yanı sıra Minnesota’dan Naz Reid ve Milwaukee’den Bobby Portis de adaylar arasında. Maçın son anlarını en iyi oynayan oyunculara verilen Clutch Player of the Year ödülü için de Chicago’dan DeMar DeRozan, Golden State Warriors’tan Stephen Curry ve Oklahoma’dan Gilgeous Alexander adaylar arasında.

NBA’de ödül finalistleri belli oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.