Nefes nefese NBA! Play-off eşleşmeleri belli oldu… Dev maçlar

NBA'de oynanan son maçların ardından Playoff ve Play-In eşleşmeleri netleşti. Doğu Konferansı'nda Boston Celtics, Batı'da ise Oklahoma City Thunder'ın lider kapattığı sezonda Lakers, Warriors, Heat ve 76'ers Play-In oynayacak.

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
NBA'de Playoff ve Play-In eşleşmeleri belli oldu.

Amerika’da basketbolun kalbini attığı NBA’de normal sezon aynı gece oynanan 15 maçla sona erdi. LeBron James’in kapanışı triple-double’la yaptığı gecede Ömer Faruk Yurtseven de kariyer rekoru kırdı.

Play-In’e kalmayı önceden garantileyen Golden State Warriors sahasında Utah Jazz’ı 123-116’lık skorla geçerek sezonu 46 galibiyetle tamamladı. Stephen Curry’nin dinlendirildiği maçta Warriors’ın en skoreri Klay Thompson oldu. Utah Jazz’da ise milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven karşılaşmaya ilk beşte başlayıp 30 dakika süre aldı. Karşılaşmayı 11 sayı, 18 ribauntla double-double yaparak tamamlayan Yurtseven, geçmişte 17 olan ribaunt rekorunu da geliştirerek yeni kariyer rekoruna imza attı. Bu yenilgiyle normal sezonu 12’nci sırada bitiren Jazz ve Ömer Faruk Yurtseven için sezon sona erdi.

LeBron vites artırdı

Batı Konferansı’nda tıpkı Warriors gibi Play-In biletini kapan Los Angeles Lakers ise normal sezonun son maçında New Orleans Pelicans’la karşılaştı. Lakers’ın 124-108 kazandığı maçta yıldızını bir kez daha parlatan LeBron James karşılaşmayı 28 sayı, 11 ribaunt ve 17 asistle tamamlayarak triple-double yaptı ve Playoff öncesi tüm lige mesajını gönderdi.

Suns son anda Playoff biletini kaptı

LeBron James’in muhteşem performansına direnemeyip parkeden yenik ayrılan Pelicans’ın 49 galibiyette kaldığı gece sıralamadaki rakibi Phoenix Suns, deplasmanda Minnesota Timberwolves’la karşılaştı. Bradley Beal’ın 36 ve Devin Booker’ın 23 sayıyla ön plana çıktığı maçı 125-106 kazanan Suns galibiyet sayısını 49’a yükseltti. Böylelikle sıralamada Pelicans’ı alt edip altıncı sıraya yükselen Suns doğrudan Playoff’a kalırken rakibini de Play-In’e itti.

Batı’da zirve Thunder’ın

Batı Konferansı’nda son şampiyon Denver Nuggets’la kıran kırana bir zirve yarışı veren Oklahoma City Thunder, normal sezonun son maçında Dallas Mavericks’i ağırladı. Luka Doncic ve Kyrie Irving’i dinlerdiren Mavs’i 135-86’lık skorla rahat geçen Thunder bu sezonki 57’nci galibiyetini elde ederek Batı’yı ilk sırada tamamladı.

Doğu’da Indiana son nefeste Playoff’a

Doğu Konferansı’nda Tyrese Haliburton’lı Indiana Pacers, Trae Young’lı Atlanta Hawks’u 157-115 mağlup etti. Kulüp tarihinin bir maçta en fazla sayı atma rekorunun egale edildiği maç sonucu Indiana, Doğu Konferansı’nı altıncı sırada tamamlayıp doğrudan Playoff’a kaldı. Indiana bu rekoru kasım ayında yine Hawks’a karşı oynadıkları kırmıştı.

İşte NBA’de normal sezonun son maçlarında alınan sonuçlar:
Philadelphia 76ers-Brooklyn Nets: 107-86
Orlando Magic-Milwaukee Bucks: 113-88
New York Knicks-Chicago Bulls: 120-119 (Uzatmada)
Miami Heat-Toronto Raptors: 118-103
Indiana Pacers-Atlanta Hawks: 157-115
Cleveland Cavaliers-Charlotte Hornets: 110-120
Boston Celtics-Washington Wizards: 132-122
San Antonio Spurs-Detroit Pistons: 123-95
Sacramento Kings-Portland Trail Blazers: 121-82
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks: 135-86
New Orleans Pelicans-Los Angeles Lakers: 108-124
Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns: 106-125
Memphis Grizzlies-Denver Nuggets: 111-126
Los Angeles Clippers-Houston Rockets: 105-116
Golden State Warriors-Utah Jazz: 123-116

Rusya'da Ebrar Karakurt fırtınası ve hakarete yanıt: Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül!Rusya’da Ebrar Karakurt fırtınası ve hakarete yanıt: Ağlayacaksan oynamayalım Goncagül!

Eşleşmeler belli oldu

NBA’de Playoff ve Play-In eşleşmeleri de netleşti. Batı’da Houston Rockets, Utah Jazz, Memphis Grizzlies, San Antonio Spurs ve Portland Trail Blazers için sezon biterken; Doğu’da da Nets, Raptors, Hornets, Wizards ve Pistons rekabetin dışında kaldı.

Batı Konferansında Play-In eşleşmeleri:

New Orleans Pelicans (7) – Los Angeles Lakers (8)
Sacramento Kings (9) – Golden State Warriors (10)

Doğu Konferansı’nda Play-In eşleşmeleri:

Philadelphia 76ers (7) – Miami Heat (8)
Chicago Bulls (9) – Atlanta Hawks (10)

7-8 eşleşmelerinin kazananı, normal sezonda konferansını ikinci sırada bitiren takımla eşleşecek. Bu eşleşmenin kaybedeni ise 9-10 eşleşmesinin kazananıyla son bilet için kapışacak. O maçı kazanan ekip Playoff’a sekizinci sıradan katılıp konferans liderine rakip olacak.

İşte NBA’de gerçekleşen tüm Playoff eşleşmeleri:

Batı Konferansı

Oklahoma City Thunder (1) – 8’inci sıra
Denver Nuggets (2) – 7’nci sıra (Pelicans – Lakers galibi)
Minnesota Timberwolves (3) – Phoenix Suns (6)
Los Angeles Clippers (4) – Dallas Mavericks (5)

Doğu Konferansı

Boston Celtics (1) – 8’inci sıra
New York Knicks (2) – 7’nci sıra (Sixers – Heat galibi)
Milwaukee Bucks (3) – Indiana Pacers (6)
Cleveland Cavaliers (4) – Orlando Magic (5)

Play-In maçlarının 17-20 Nisan’da oynanacağı ligde play-off karşılaşmaları ise 21 Nisan’da başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.