Bu gurur Sevgi Uzun’un: WNBA’deki ikinci Türk

Geçen sezonu Fenerbahçe'de geçiren Sevgi Uzun WNBA'de forma giyen ikinci Türk oyuncu olacak. Dallas Wings'in hazırlık kampında yer alan Uzun takımın 12 kişilik sezon kadrosuna girmeyi başardı.

Spor 14 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sevgi Uzun yaz sezonunu WNBA'de geçirecek.

WNBA’de normal sezon bu gece oynanacak maçlarla başlayacak. Sezon öncesinde takımlar kadrolarına son halini verdi. Hazırlık kampı boyunca geniş kadrolarla çalışan ekipler bu kadroları 12 kişiye düşürdü. Milli basketbolcu Sevgi Uzun da Dallas Wings’le hazırlık kampı süreci geçirdi.

Sevgi bir hazırlık maçı yaptıkları sürecin ardından kendini takıma kabul ettirdi ve 12 kişilik kadroya girmeyi başardı. 1997 doğumlu gard, tek hazırlık maçında 18 dakika sahada kalıp 2 sayı, 5 ribaunt ve 3 asistle oynamıştı. Ancak Sevgi istatistiklere yansımayan bir savunma katkısı yapmış ve çabasıyla takdir toplamıştı. İkinci yarının büyük bölümünde sahada kalan oyuncu takımının Indiana Fever’a karşı aldığı 79-76’lık galibiyetin pay sahiplerinden biriydi.

Sevgi hazırlık kampı süresince kendini kanıtladı ve 12 kişilik kadroya kabul edildi. Bu da Sevgi’nin WNBA tarihindeki ikinci Türk oyuncu olması anlamına geldi. Daha önce Nevriye Yılmaz Phoenix Mercury ve San Antonio Silver Stars formalarıyla beş WNBA maçına çıkmıştı. Yılmaz’dan 20 sene sonra bu kez Sevgi Uzun 12 takımın yer aldığı ligde Dallas Wings formasıyla boy gösterecek.

Uzun’un takımı Wings 14 Mayıs’ı 15 Mayıs’a bağlayan gece saat 02.00’de Chicago Sky’a karşı oynayacak. Bu sezon WNBA’de 21 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında olimpiyat arası verilecek. Play-off mücadelesi 22 Eylül’de başlayacak. Sezon 20 Ekim’de sona erecek. Takımlar normal sezonda 40 maç yapacak ve ilk 8’de yer alan ekipler play-off’a yükselecek.

10Haber’e hislerini anlatmıştı

Sevgi geçen sezonu Fenerbahçe forması altında geçirdi. Oyuncu dört kupalı sezonda takımın parçalarından biriydi. Sevgi EuroLeague şampiyonluğunun ardından 10Haber’in sorularını yanıtlamış ve WNBA hayaliyle ilgili de konuşmuştu. ““Her şeyden önce benim için hayal olan bir şeydi. Buradaki küçük kız çocuklarına basketbola başlayan başlamayan herkese imkansız olmadığını göstermek benim için her şeyden önce bir başarı. Ama Fenerbahçe’de zaten en büyükleri hayal ediyorsun en büyük hedeflerle sezona başlıyorsun çünkü hiçbir zaman ikinciliği veya sonunda ne olacak diye yola çıkamıyorsun. Her şeyden önce bunu başarıyoruz şu an. Umarım dördüncü kupa da gelirse sezonu hedeflerimize ulaşarak bitirmiş olacağız. Yazın oraya gittiğimde hazırlık kampı olacak. Orası ayrı süreç. Takıma girmeyi başarırsam dediğim gibi Türkiye’yi orada temsil etmek, o bayrağı temsil etmek, orada bir Türk oyuncu olarak sahaya çıkmak, umarım benden önceki herkese örnek olur ve daha çok heveslenip hayal kurmaya başlarlar” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.