Tarihi geri dönüş! Bundesliga bileti böyle geldi

Bundesliga 2’de son hafta mücadeleleri büyük heyecana sahne oldu. Son haftaya girilirken 2 takım, ilk 2 iddiasını sürdürdü. Bundesliga için vize alan takımlar Heidenheim ve Darmstadt 98 oldu. Heidenheim’ın yaptığı geri dönüş tarihe geçti.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bundesliga bileti mucizeyle geldi!

Bundesliga 2’de son hafta maçları oynandı. Birbirinden heyecanlı karşılaşmaların sonunda Bundesliga bileti alan takımlar belli oldu. Haftaya 67 puanla lider giren ve Bundesliga’ya çıkmayı daha önceden garantileyen Darmdstadt deplasmanda Greuther Fürth’e 4-0 kaybetti. Bu sonuç, Darmstadt için şampiyonluğu yitirmek anlamına geldi zira Heidenheim mucizesi Bundesliga biletiyle beraber zirveyi de ele geçirdi.

Bundesliga: Her daim bir haysiyet meselesiBundesliga: Her daim bir haysiyet meselesi

Kümede kalma mücadelesi veren Jahn Regensburg’a konuk olan Heidenheim, Prince Osei-Owusu’nun 51 ve 56. dakikada attığı gollerle 2-0 geri düştü. Heidenheim 58’de Stefan Schimmer’le farkı 1’e indirdi. 90+3’te Jan Niklas Beste penaltıdan beraberliği sağladı. Mucize, 90+9’da gerçekleşti. Tim Kleindienst’in golüyle 3-2 öne geçen Heidenheim maçı bu skorla kazandı ve puanını 67’ye yükselterek liderliğe çıktı. Bu sırada Sandhausen deplasmanından 1-0’lık galibiyetle ayrılan ve puanını 66 yapan Hamburg, Jahn Regensburg’un evinden gelen kötü haberle yıkıldı.

Bu sonuçlarla beraber Jahn Regensburg ve Sandhausen küme düştü. Darmstadt 98 ve Heidenheim Bundesliga vizesi aldı. 3. sırada yer alan Hamburg, Bundesliga’yı 16. sırada bitiren Stuttgart’la yükselme play-off’u oynayacak.

11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.