Beşiktaş’ta Burak Yılmaz gitti, Rıza Çalımbay geldi

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası göreve gelen teknik direktör Burak Yılmaz istifa etti. Yılmaz yerine göreve Rıza Çalımbay getirildi.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Burak Yılmaz istifa etti.

Son olarak dün Bodo/Glimt’e 2-1 mağlup olarak Avrupa macerasına son veren Beşiktaş’ta teknik direktör Burak Yılmaz istifa etti. Yılmaz, Şenol Güneş’in görevden ayrılmasının ardından 3 Aralık’taki seçime kadar takımın başında kalmak üzere göreve gelmişti.

Beşiktaş cephesinden yapılan açıklamada “Burak Yılmaz’a Emekleri İçin Teşekkür Ederiz . 10 Ekim 2023 tarihinden bu yana Futbol A Takımımızın Teknik Sorumluluğu görevini yürüten Burak Yılmaz ile yollarımız kendisinin isteği üzerine ayrılmıştır. Burak Yılmaz’a emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” sözleri yer aldı.

Evdeki Avrupa yenilgileri sonları oldu

Avrupa Kupaları’nda grup aşamalarında evinde oynadığı son 10 karşılaşmanın 9’unu kaybeden Beşiktaş, yine gruplarda iç sahada üst üste 5 mağlubiyet yaşayarak kulüp tarihindeki en kötü serisine imza attı. Bu seriye imza atan teknik direktörler Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Şenol Güneş ve Burak Yılmaz oldu.

Şenol Güneş Lugano’ya karşı alınan 3-2’lik mağlubiyetin ardından istifa etmiş, aynı gün Beşiktaş Spor Kulübü Yönetim Kurulu seçim kararı almıştı. Yönetimin seçime kadar yola devam etmek için anlaştığı Şenol Güneş’in ekibinde yer alan Burak Yılmaz da takımın Avrupa kupalarına veda ettiği Bodo/Glimt mağlubiyeti sonrası istifa kararı aldı.

Hasan Arat: Beşiktaş başkanına hiçbir makam parmak sallayamazHasan Arat: Beşiktaş başkanına hiçbir makam parmak sallayamaz

İstikrar sağlayamadı

Şenol Güneş yerine göreve gelen Burak Yılmaz yönetiminde Beşiktaş istikrarlı sonuçlar yakalayamadı. Süper Lig’de 4 maça çıkan takım bu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alırken son olarak öne geçtiği karşılaşmada Antalyaspor’a 3-2 yenilmişti. Beşiktaş Avrupa’da da Bodo/Glimt deplasmanında 3-1 yenilmiş sahasında da aynı takıma 2-1’lik sonuçla boyun eğip Avrupa macerasına erken veda etmişti. Dünkü karşılaşmada özellikle ilk golün ardından Burak Yılmaz ve futbolcular aleyhine tribünlerden yoğun tezahüratlar artmıştı. Bu tezahüratların taraftarlar eski teknik direktör Sergen Yalçın lehine de sloganlar atmıştı.

Beşiktaş Konferans'tan erken ayrıldıBeşiktaş Konferans’tan erken ayrıldı

Güneş’in isteğiyle camiaya dönmüştü

Burak Yılmaz Temmuz 2006 ve Ocak 2008 arasında Beşiktaş formasını terlettikten Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray formalarını terletti. Golcü isim ardından Çin’in yolunu tutup Türkiye’ye bordo-mavili formayla döndü. 2018-19 sezonunun devre arası transfer döneminde Şenol Güneş oyuncunun kadroya katılmasını istedi. Beşiktaş taraftarı deneyimli ismin dört büyüklerle geçmişinden de dolayı bu hamleye sıcak bakmıyor tepki gösteriyordu. Ancak daha sonra transfer 1.3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında gerçekleşti. Burak formda bir dönem geçirdi. 2020 yazındaysa sürpriz şekilde Lille’in yolunu tutup burada Fransa şampiyonluğu yaşadı. Hollanda macerasını kısa kesen Burak Yılmaz Türkiye’ye döndü ve teknik direktörlük için çalışmalara başladı. Futbolu bırakan golcü, kendisini Beşiktaş’a geri kazandıran Şenol Güneş yönetiminde yeniden siyah-beyazlı çatı altına girdi. Burak Yılmaz’ın yeni Beşiktaş macerası yaklaşık 3 ay sürdü ve sona erdi.

Beşiktaş'ta ikinci aday Serdal AdalıBeşiktaş’ta ikinci aday Serdal Adalı

Rıza Çalımbay dönemi

Burak Yılmaz yerine göreve gelmesi en muhtemel isim gelen haberlere göre Rıza Çalımbay. Çalımbay’ın Beşiktaş geçmişi, an itibarıyla herhangi bir takımda görev yapmıyor olması etkenler. NTV’nin haberine göre anlaşma ilk aşamada seçime kadar olacak. Çalımbay, Sports Digitale’in haberine göre Beşiktaş’ın Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde takımla bir araya geldi. Deneyimli teknik direktörün 3 Aralık tarihindeki seçime kadar Beşiktaş maçında 4 maçı var. Kara Kartal bu hafta sonu Başakşehir’le oynayıp milli ara sonrası Samsunspor’a konuk olacak. Daha sonra Konferans Ligi’nde Club Brugge’le karşılaşacak Beşiktaş Ankaragücü’yle karşılaşmak adına Ankara’ya gidecek.

Son olarak Sivas’ta çalıştı

Deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay teknik direktörlük kariyerinde son olarak Sivasspor’u çalıştırdı. Futbolculuk döneminde 17 sezon boyunca altyapısından çıktığı Beşiktaş’ın formasını giyen Çalımbay, Sivasspor döneminde teknik direktörlük kariyerinin tek kupasını aldı ve 3 sezon üst üste takımını Avrupa kupalarına taşıdı. Çalımbay daha önce sırasıyla Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Rizespor, Eskişehirspor, Sivasspor, Rizespor, Mersin İY, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor, Konyaspor’u çalıştırdı.

Rıza Çalımbay: Beşiktaş'ı çalıştırsam 50 kupa alırdımRıza Çalımbay: Beşiktaş’ı çalıştırsam 50 kupa alırdım

Del Bosque yerine gelmişti

Çalımbay daha önce 2004-05 sezonunun ortasında Beşiktaş’ın başına geçti. O sezona İspanyol futbol insanı Vicente Del Bosque ile başlayan Beşiktaş bekleneni verememiş ve deneyimli isimle ocak ayında yollar ayrıldıktan sonra Rıza Çalımbay’la anlaşılmıştı. Ekim 2005’e kadar görevde kalan Çalımbay bu süreçte 31 maçta takımın başında 2.00 puan ortalaması yakalamıştı. Bu puan ortalaması aynı zamanda Çalımbay’ın kariyerindeki en yüksek puan ortalamasıydı.

“Zaman konuşmadık”

Rıza Çalımbay yeni göreviyle ilgili olarak TRT Spor’a konuştu. çalımbay “Mutluyuz tabii ki, şimdi elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İşimiz kolay değil, zorluk yaşayabiliriz ama ben inanıyorum. Başta taraftara güveniyorum, onlara çok güveniyorum. Onların da desteği, futbol arkadaşların da desteğiyle çok güzel yere geleceğiz” dedi. Çalımbay görev süresiyle alakalı “Zaman diye bir şey konuşmadık. Ne kadar çalışabilirsek çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi göstereceğiz” sözlerini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı “Buraya gelirken, en çok taraftarlara ve futbolculara güveniyorum. Taraftar, 12. adam derler ama benim için birinci adamdır. Onların desteğiyle çok güzel şeyler yapacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.