Çek basını: Icardi uzatmada nakavt etti

Galatasaray, Sparta Prag'ı 3-2 yenmesi Çekya basınında geniş yer aldı. Sarı kırmızılıların Mauro Icardi ile bulduğu son dakika golü ön plana çıkarıldı.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi, maçın uzatma dakikalarında yaptığı vuruşla takımını 3-2 galibiyete taşıdı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sparta Prag’ı 3-2 yenerek rövanş maçı öncesi avantaj elde etti. Karşılaşma Çekya basınında geniş yer buldu. Sparta Pag’ın İstanbul’dan iyi bir skorla ayrılmayı son anda kaçırdığını yazan gazeteler Cim Bom’un golcüsü Mauro Icardi’yi ön plana çıkardı.

Sparta Prag kulübünün resmi sitesinde maç haberi ‘Son anda az farkla yenilgi’ başlığıyla yayınlandı. Yazıda, “Maç başladı ve her yerde mevcut olan ıslık ve tezahürat, sağır edici bir kükremeye dönüştü. Spartalılar, heyecan verici atmosfere rağmen oyuna iyi başlasa da skorda geri düştü. Son anlarda Muslera bir mükemmel kurtarış daha yaptı. Galatasaray ayağına gelen şansı Icardi ile iyi değerlendirdi” denildi.
Galatasaray – Sparta Prag karşılaşmasının Çek basınındaki yansımaları şöyle…

Galatasaray ile birlikte Türkiye de kazandı: Fark açıldıGalatasaray ile birlikte Türkiye de kazandı: Fark açıldı

Idnes: Sparta takımı iki kez geriden gelip maçta eşitliği sağlamasına rağmen üçüncü golü yemekten kurtulamadı. Galatasaray’ın yıldızlarının, onları tavizsizce cezalandırdığı hatalar yaptılar, en sonda da cezayı Icardi kesti.

Blesk: Sparta Prag, eylül 1989’da Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği maçtan bu yana Türkiye’de üst üste yedinci maçı kazanamadı ve bu serideki altıncı yenilgisini aldı. İstanbul’da Icardi’nin golüyle kötü biten bir dram yaşandı.

Sport: Türkiye’de çılgın maçta iki kırmızı, beş gol. Sonunda Sparta, Galatasaray’a karşı savaşı kaybetti. En çılgın kısmı ise maçın sonuydu. Wiesner 90. dakikada Muslera’yı başından vurdu, sonrasında Icardi sonucu belirledi.

Ceska televize: Sparta Prag, İstanbul’da beraberliğe uzanıyordu ancak Icardi uzatmalarda nakavt etti. Wiesner konuk takıma galibiyeti getirebilirdi ancak Uruguaylı kaleci şutu yüzüyle kurtardı. Bunun yerine galip gelen Galatasaray oldu.

Seyrantepe'de son anda 'tango'... Galatasaray avantajı kaptıSeyrantepe’de son anda ‘tango’… Galatasaray avantajı kaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.