Ronaldo’nun başı dertte: 99 kırbaç!

Kariyerine Suudi Arabistan'da devam eden Cristiano Ronaldo engelli İranlı ressam Fatemeh Hamami'ye sarılıp öptüğü gerekçesiyle 99 kırbaç cezası yeme tehlikesiyle karşı karşıya.

Spor 14 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ronaldo'nun engelli ressam Fatemeh Hamami'yle verdiği görüntü İran'da dava konusu oldu.

Portekiz’in dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Suudi Arabistan’ın El Nassr takımı 19 Eylül’de Asya Şampiyonlar Ligi’nde İran takımı Persepolis’i Tahran’da 2-0 mağlup etti. Ronaldo maçın ardından portresini çizen İranlı ressam Fatemeh Hamami’yi ziyaret etti.  Hediye portreleri alan Ronaldo engelli hayranı Hamami’ye imzalı formasını verdi ve onu sarılarak öptü. Buluşmanın videosu da yayınlandı.

Kriz de böyle patladı: Çok sayıda İranlı avukat bu buluşmayla ilgili olarak Ronaldo’yu şikayet etti.  Çünkü şeriatla yönetilen İran’da yasalar bekar bir kadına dokunmanın cezasını zina ile eşdeğer tutuyor. Zinanın cezası ise 99 kez kırbaçlanmak. Ronaldo İran’a gitmesi halinde kırbaçlanma tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak pişmanım der ve tövbe ederse bu cezadan kurtulabilecek.

Elinde kılıç üstünde bişt karşınızda Suud Ronaldo!Elinde kılıç üstünde bişt karşınızda Suud Ronaldo!

 

Ronaldo krizi... Kişiye özel uygulama iddiası İran'ı karıştırdıRonaldo krizi… Kişiye özel uygulama iddiası İran’ı karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.