Cumhurbaşkanı başdanışmanı bir buna karışmamıştı: Fenerbahçe kongresinde Aziz Yıldırım’a destek verdi

Fenerbahçe'nin 99 puanla ligi Galatasaray'ın arkasında ikinci sırada bitirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum Ali Koç'a ağır sözlerle yüklendi, başkan adayı Aziz Yıldırım'a desteğini ilan etti.

Spor 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Mehmet Uçum, ALi Koç'un Fenerbahçe tarihine kara leke olarak geçtiğini söyledi.

Fenerbahçe, 2023-24 sezonunu 102 puanlı Galatasaray’ın arkasında 99 puanla ikinci sırada tamamladı. Sezonun son maçında Kadıköy’de ligden düşen İstanbulspor’u 6-0 yenen sarı lacivertlilerde üzüntü vardı.

Fenerbahçe taraftarları kaçan şampiyonluğun ardından Ali Koç’a yüklenirken bazı taraftarlar da sahip çıktı. Ali Koç’a yüklenen kişiler arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da vardı. Uçum sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bir kaç doğruyu hiç bir zaman bir arada yapamayan Ali Koç yönetimi altı yıllık pratiğinde tek yaptığı doğru olan bu sezonki kadro tertibini de ne idari ne de teknik yönetimiyle birleştirebildi” dedi.

Beckett’a selam olsun: Gene yenildi ama daha iyi yenildiBeckett’a selam olsun: Gene yenildi ama daha iyi yenildi

Uçum sözlerine şöyle devam etti: “Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar diyen birinin yeniden başkan olmak istiyorum demesinin manası nedir: Herhalde Fenerbahçe şampiyon olmasın diye başkan olmak istiyorum demektir, başka bir anlamı olabilir mi bunun. Bu kadar kendi egosunu Fenerbahçe’nin önünde tutan, bu kadar Fenerbahçe’yi araçsallaştıran bir başkan ve yönetim Fenerbahçe tarihinde görülmemiştir.”

Uçum’dan Aziz Yıldırım’a destek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ali Koç ile Aziz Yıldırım’ın başkanlık için yarışacağı Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu’nu da göndermede bulundu. Uçum “Yazıklar olsun bu yönetime, büyük Fenerbahçe camiası bu seviyesizliği parçalayıp çıkar, bundan her hakiki Fenerbahçeli emindir. Ama son altı yılın eziyetini yaşatan başkan ve yöneticiler, siz Fenerbahçe tarihine kara leke olarak geçtiniz, bunu da muhteşem Fenerbahçe camiası asla unutmayacak. Fenerbahçe’nin yükselişi önümüzdeki genel kuruldan itibaren başlayacak” dedi.

Fenerbahçe'den sezona alkışlarla vedaFenerbahçe’den sezona alkışlarla veda

Ali Koç’un yıldızı hükümetle barışmadı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile AK Parti arasındaki gerginlik biliniyor. 6 Şubat depremlerinden sonra Kadıköy’de atılan ‘Hükümet istifa’ sloganlarından sonra Fenerbahçe’nin Kayseri deplasmanında oynayacağı maçak taraftar yasağı getirildi. Ali Koç Trabzonspor’da Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanmasında olayında faillerin bulunduğunu ve açıklanmadığını iddia etti. 3 Temmuz Şike Kumpası davasında Fenerbahçe’ye tazminat ödenmemesi ayrı bir konu olarak duruyor. Riyad’da yapılamayan Süper Kupa maçından dolayı başta Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi olmak üzere hükümete yakın gazeteciler Ali Koç’u sorumlu tutmuştu. Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı Trabzonspor maçından sonra Ali Koç, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Emniyet Müdürü Muse Esertürk hakkında ihmal nedeniyle soruşturma açılmamasını eleştirdi. Fenerbahçe’nin istifasını istediği Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye de AK Parti’nin destek verdiği iddia ediliyor.

Ali Koç, Financial Times'a konuştu: Güvensizlik rekabeti alevlendirdiAli Koç, Financial Times’a konuştu: Güvensizlik rekabeti alevlendirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.