Fenerbahçe’den Kayserispor’a haciz! İşte geçen yıldan kalan 3 hesap

Fenerbahçe, Mame Thiam transferinden kaynaklanan 76 bin Euro'luk borcunu ödemeyen Kayserispor'un TFF'den alacağı paraya el koymak için başvuruda bulundu. Ali Koç, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'yı üç nedenden dolayı affetmedi.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mame Thiam, transfer olduğu Kayserispor'da kaptanlığa yükseldi.

Kayserispor, 2021-22 sezonunun başında Fenerbahçe’den Mame Thiam’ı 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ederek 3 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılı kulüp geçtiğimiz sezon mali sıkıntıya girerek hem transfer yasağı aldı hem de mali kriterlere uymadığı için 3 puanı silindi. Bu süreçte Fenerbahçe, Mame Thiam’dan kaynaklı borcun ödenmemesi nedeniyle Kayserispor ile ihtilafa düştü.

16 Şubat 2023’te Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Kayserispor’un borcun yüzde 30 hakkaniyet indirimi uyguladı ve sarı lacivertli kulübe 53 bin 200 euro ödenmesine karar verdi. Fenerbahçe, bu kararı Tahkim Kurulu’na taşıdı. Tahim Kurulu 17 Ağustos’ta yaptığı toplantıda son kararı verdi. Hakkaniyet indirimi kaldırılarak Kayserispor’un 76 bin euro borcu olduğuna hükmedildi.

Fenerbahçe'nin muhteşem ikilileriFenerbahçe’nin muhteşem ikilileri

Ajansspor’un haberine göre bu kararın ardından Fenerbahçe, söz konusu alacaklarının sarı kırmızılı kulübün Türkiye Futbol Federasyonu’nunda yayın gelirlerin kesilerek kendisine ödenmesini talep etti. Tahkim’in kararı kesin olduğu için TFF’nin bu ödemeyi Fenerbahçe’ye yapacağı öğrenildi.

Onur Bulut transferi, seyirci kararı ve otel sözleri kızdırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’ya kızdığı için haciz işlemi başlattığı belirtiliyor. Ali Çamlı, Kayserispor Onur Bulut ile özel protokol hazırlayarak oyuncuyu Fenerbahçe’ye pahalı satmaya çalıştığı deşifre oldu. Kayserispor, Onur Bulut’la 1 milyon euro serbest kalma bedeliyle Beşiktaş’a  transfer olduktan sonra olay TFF yargısına taşındı. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Onur Bulut’u haklı buldu. Kayserispor’un bu süreçte 1 milyon euro değer biçtiği oyuncu için Fenerbahçe’den 3.5 milyon euro istemesi Ali Koç’u kızdırdı.

Onur Bulut davasını Beşiktaş kazandı, Kayserispor kaybettiOnur Bulut davasını Beşiktaş kazandı, Kayserispor kaybetti

Koç ayrıca Kahramanmaraş depremlerinden sonra oynanan Kayserispor- Fenerbahçe maçına sarı lacivertli taraftarların ‘güvenlik’ nedeniyle alınmamasını unutmadı. Kadıköy’de hükümete gösterilen tepkiden sonra Kayserispor yönetimi, Fenerbahçe taraftarlarının alınmaması için İl Güvenlik Kurulu’ndan karar çıkartmıştı. Mahkemelik olan olaydan sonra Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında seyirci desteğinden yoksun kalmıştı. Ali Koç, “Bu karar hukuki değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanıyorum” diyerek karara tepki göstermişti.

Sarı lacivertli kulübün başkanını sinirlendiren üçüncü olay ise Kayserispor’un Galatasaray ile yapacağı maç öncesi Dursun Özbek’in otelinde konaklaması oldu. Fenerbahçe olaya tepki gösterirken Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, “Biz Dursun Özbek’in otelinde kalıyoruz diye maçı satacak aşağılık davranış içerisine mi gireceğiz. Bunu söyleyenler ve konuşanlar utansın. Yenersek iyi, başka bir şey olursa, otel karşılığı maçı mı vermiş olacağız. Bu ne ahlaksızca tutum ve davranış” dedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bu sözlerden dolayı Kayserispor’un borcunu affetmediği kulislerde konuşuluyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.