Dani Alves yalanı hızlı yayıldı, gerçek ortaya çıktı

Cinsel saldırı suçlamasıyla dört buçuk yıl hapis cezasına mahkum edilen Dani Alves hakkında geçe gece şok edici bir iddia ortaya atıldı. Brezilyalının hapishanede intihar ettiği söylentisi spor kamuoyunu karıştırdı ama işin aslı ortaya çıktı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İntihar ettiği iddia edilen Dani Alves ile ilgili gerçek ortaya çıktı.

30 Aralık 2022 günü gece kulübünde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Dani Alves geçenlerde cezasını çekmek üzere hapishaneye gönderilmişti. Önceki gece Brezilya’da ortaya atılan bir iddia futbol kamuoyunda şok etkisi yarattı. Hapiste intihar edip yaşamına son verdiği söylenen Brezilyalı futbolcu hakkındaki gerçek gün aydınlandığında ortaya çıktı.

İntihar ettiği söylendi

Paulo Albuquerque adlı Brezilyalı bir gazeteci Türkiye saatiyle gece yarısına yakın saatlerde şahsi sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı. “Bana ulaşan bilgi Daniel Alves’in kendisini öldürdüğü yönünde” diyen Albuquerque’nin ardından dünya futbol kamuoyunda yer yerinden oynadı. Geçen saatlerin ardından herhangi başka bir kaynak ya da resmi bir kanaldan Dani Alves’le alakalı yeni bilgi gelmeyince Albuquerque bir gönderi daha yayınladı. Bu kez “Arkadaşlar, bu yaygara nedir? Kayıp kuzenim Danielzinho’dan bahsediyorum. Ama onu zaten canlı bulmuşlar” yazan Brezilyalının ne yapmak istediği anlaşılamadı, kendisinin gazeteci değil komedyen olduğu da iddia edildi.

Resmi yalanlama geldi

İddianın dünya çapında hızla yayılmasının ardından konu hakkında resmi açıklama da geldi. TNT Sports muhabiri Marcelo Bechler sosyal medya hesabından “Daniel Alves’in basın ofisi eski oyuncunun avukatıyla temasa geçtikten sonra bu akşam ortaya çıkan söylentiyi yalanladı” açıklamasıyla konuyu aydınlattı. Brezilyalı sağ bekin intihar etmediği de böylelikle ortaya çıkmış oldu.

Dani Alves'e 4.5 yıl hapis cezası!Dani Alves’e 4.5 yıl hapis cezası!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.