Denver, Lakers’ı süpürmeye çok yakın

NBA'de Denver Nuggets, Los Angeles Lakers'ı konferans final serisi 3. maçında da mağlup etti. Durum 3-0'a geldi. Düşük ihtimalleri gerçek kılarak bu noktaya kadar gelen Lakers için gerçek kılınması gereken bir sonraki ihtimal, imkansızlığın ta kendisi.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Nuggets, 3. maçı da kazandı ve Lakers'ı tarihte başarılmamışla test olmaya itti.

Sezon 2-10 başladı. O dönem Lakers için verilen play-off şansı binde 3’tü. Yani %0.3. Russell Westbrook’un varlığı, kadronun dengesizliği, kanat oyuncusu eksikliği… Tüm bu sorunlar sezonun başlamadan bittiğine işaret için yeterliydi. Üstüne önce Anthony Davis, ardından sezonun ikinci yarısında LeBron James’in sakatlıkları ritmi iyice bozdu. Takım 13. sıraya demir attı ancak bir şekilde su üstünde kaldı. Takasın son gününde yapılan isabetli hamleler umut ışığı yaktı. O ışık, dün sabaha karşı oynanan Denver Nuggets maçına kadar yanmaya ve Lakers’ı aydınlatmaya devam etti. Ancak Jamal Murray ve Nikola Jokic, peri masalına izin vermedi.

Kavgadan şampiyonluğa.... Avrupa'nın en büyüğü Real MadridKavgadan şampiyonluğa…. Avrupa’nın en büyüğü Real Madrid

Denver’dan 2-0 geride dönen Lakers, ilk iki maçı da kazanmaya yaklaşmış hatta ikinci maçın üçüncü çeyreğinde bir ara çift haneli farklarla dahi öne geçmişti. Ancak Jamal Murray’nin son çeyrekteki 23 sayılık epik performansı maçı Denver’a getirmişti. Bu sonuç, Lakers’ın evindeki ilk maçta hata payını sıfıra indirdi. Zira tarihte 3-0’dan dönen takım yoktu. Jamal Murray ise kaldığı yerden devam etmeye kararlıydı. İlk çeyrekte 17 sayı atan yıldız oyuncu, takımını 32-20 üstün tuttu. Lakers ikinci çeyrekte vidaları sıktı, çalışmayan ilk 5 formülünden vazgeçildi. Hem savunmada hem hücumda aksayan D’Angelo Russell ikinci çeyrekte oturdu. Austin Reaves devreye girdi, Lakers geri döndü, devre 58-55 bitti.

İkinci yarıya ilk beşlerde fark yaratarak başlayan yine Denver oldu ancak yedeklerin etkisiyle oyuna ortak olan taraf Lakers’tı. Seri boyunca doğru beşi arayan, aslında ilk maçın son çeyreğinde yakaladığını düşündüğüm Darvin Ham, D’Angelo Russell ve Jarred Vanderbilt gibi isimlere gereğinden fazla sabır göstererek Denver’a fırsat tanıyordu. Nuggets’ta ise Mike Malone’un Lakers’ın kısa beşine yanıtı, en kritik parçalardan Aaron Gordon’dan vazgeçip, şutu daha iyi olan ve LeBron James savunmasında tecrübesinin de yardımıyla aksamayan Jeff Green’e dönmek oldu. Play-off bazen koçlar için bu tarz radikal kararların alınması gerektiği er meydanı gibidir. O meydanda hem Steve Kerr hem de Taylor Jenkins’i mağlup eden Darvin Ham, Malone’a karşı sınıfta kaldı.

Anadolu Efes kazandı, Play-off eşleşmeleri belli olduAnadolu Efes kazandı, Play-off eşleşmeleri belli oldu

Son çeyrekte maç boyunca iyi savunulan Nikola Jokic de devreye girdi. Lakers 94-93 önde olduğu sürecin ardından hücumda tıkandı. 38 yaşındaki LeBron, tanktaki son gazı da tüketmiş gibiydi. Maç boyunca pota altı boğuşmasında yorulan Anthony Davis’in pili bitti, Lakers en kritik anda  seri boyunca oyunda kaldığı rol oyuncularıyla -normal olarak- Denver’a direnemedi. Eski Lakers’lı, 2020 şampiyonluğunun önemli rol oyuncularından Kentavious Caldwell-Pope ikinci yarıda fark yarattı. Maç, 119-108 Denver üstünlüğüyle bitti ve seri 3-0’a geldi.

Beşiktaş 107 atarak lige tutunuyor; Galatasaray play-off'a gidiyorBeşiktaş 107 atarak lige tutunuyor; Galatasaray play-off’a gidiyor

Jamal Murray 37 sayı, 7 ribaunt ve 6 asistle oynadı. Nikola Jokic takım arkadaşına 24 sayı, 6 ribaunt ve 8 asistle destek oldu. Caldwell-Pope 17 sayı attı. Lakers’ta Anthony Davis 28 sayı, 18 ribaunt; LeBron James 23 sayı, 12 asist, 7 ribaunt; Austin Reaves 23 sayı üretti. Los Angeles ekibi, sezona yaptığı başlangıçla play-off ihtimali binde 3 görünen günlerden buraya geldi. Ancak şimdiki meydan okuma, tarihe bakıldığında ihtimali koca bir “0” olan senaryoyu zorlamak…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.