Dev derbinin hakemi Arda Kardeşler

Süper Lig'in 37. haftasında pazar akşamı 19.00'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasını Arda Kardeşler yönetecek.

Spor 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dev derbi Arda Kardeşler'e emanet.

Süper Lig’de son viraj dönülüyor. 37. hafta maçları bu hafta sonu oynanacak. Cuma akşamı başlayacak sondan bir önceki hafta mesaisi pazar akşamı derbi müsabakasıyla son bulacak. Haftaya en yakın rakibi Fenerbahçe’nin altı puan önünde lider giren Galatasaray rakibiyle oynayacağı maçta bir puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe’nin şampiyonluk iddiasını sürdürmesi için Rams Park’ta galip gelmesi şart.

Bu önemli maçın hakemi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler olacak. Kardeşler’in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral, Süleyman Özay ve Direnç Tonusluoğlu yapacak. Kardeşler bu sezonun ilk yarısında oynanan ve 0-0 berabere biten Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de düdük çalmıştı.

Manuel atama açıklaması…

Türkiye Futbol Federasyonu bu sezon görev alan hakemlerin atamalarını dijital olarak atıyor ve bunu da her hafta duyuruyordu. Bu haftaki derbi maçı için bir istisna yaşandı. Federasyondan yapılan açıklamada “Trendyol Süper Lig’in 37. hafta müsabakalarında görev yapacak hakemler ve yardımcıları Dijital Atama Yöntemi ile belirlenmiştir. 19.05.2024 Pazar günü oynanacak olan Galatasaray A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. müsabakasının hakem ve yardımcıları manuel olarak atanmıştır” detayı dikkat çekti.

Kardeşler’in Galatasaray ve Fenerbahçe karnesi

Kardeşler hakemlik kariyeri boyunca 20 Galatasaray maçında düdük çaldı. Sarı-kırmızılılar bu karşılaşmaların 11’ini kazanırken üçünde berabere kaldı ve altısını kaybetti. Bu maçlarda Galatasaray lehine 38 sarı ve 1 kırmızı kart çıkarken rakiplerine 41 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı. Kardeşler bu sezon Galatasaray’ın dört Süper Lig maçını yönetti. Söz konusu maçlarda Galatasaray üç galibiyet ve bir beraberlik aldı. Cimbom son olarak evinde Sivasspor’u 6-1 mağlup etmişti. Türkiye Kupası’nda oynanan ve Karagümrük’ün 2-0 kazanarak Galatasaray’ı saf dışı bıraktığı mücadelede de görev alan isim Arda Kardeşler’di.

Kardeşler’in kariyerinde 18 Fenerbahçe maçı var. Bu maçların 10 tanesinde Fenerbahçe kazanırken iki maç berabere bitti, altı maçı Fenerbahçe’nin rakipleri kazandı. Fenerbahçe’ye 30 sarı, 4 kırmızı kart çıkarken rakiplerine 44 sarı ve 2 kırmızı kart çıktı. Bu sezon Süper Lig’de beş Fenerbahçe maçında görev alan Kardeşler’in yönettiği söz konusu karşılaşmalarda sarı-lacivertliler dört galibiyet aldı ve bir kez berabere kaldı. Son olarak Fenerbahçe’nin 3 Nisan 2024 tarihinde evinde 4-2 kazandığı Adana Demirspor maçında Arda Kardeşler düdük çalmıştı.

Kardeşler bu sezonun ilk yarısında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi haricinde 2021-22 sezonunda 1-1 biten Beşiktaş-Fenerbahçe maçını da yönetmişti. Deneyimli isim ayrıca bu sezon Beşiktaş ve Trabzonspor arasında oynanan ve Beşiktaş’ın 2-0 galip geldiği büyük maçta da görev almıştı.

Süper Lig’de 37. hafta oynanacak maçlarda görev alacak hakemler:

17 Mayıs Cuma

17.00 İstanbulspor – Sivasspor Ömer Faruk Turtay

20.00 Antalyaspor – Adana Demirspor Turgut Doman

18 Mayıs Cumartesi

19.00 Beşiktaş – Hatayspor Cihan Aydın

19.00 Ankaragücü – Pendikspor Volkan Bayarslan

19.00 Rizespor – Kasımpaşa Burak Pakkan

19.00 Samsunspor – Alanyaspor Mert Güzenge

19.00 Gaziantep – Karagümrük Zorbay Küçük

19.00 Başakşehir – Trabzonspor T.Kaan Numanoğlu

19.00 Kayserispor – Konyaspor Halil Umut Meler

19 Mayıs Pazar

19.00 Galatasaray – Fenerbahçe Arda Kardeşler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.