Dev maç Halil Umut Meler’e emanet

Süper Lig'in 30. haftasında oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Süper Lig'de haftanın maçı Halil Umut Meler'e emanet.

Süper Lig’de 30. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı. Şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Maç 17 Mart Pazar günü saat 20.30’da oynanacak. Aynı gün 16.00’da oynanacak Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasının hakemiyse Atilla Karaoğlan. Galatasaray haftaya 78 puanla lider girerken Fenerbahçe 76 puanla ezeli rakibini takibini sürdürüyor.

TFF’den yapılan açıklamada “Süper Lig’in 30. hafta müsabakalarında görev yapacak hakemler ve yardımcıları Dijital Atama Yöntemi ile belirlenmiştir” dendi. Meler son olarak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde de düdük çalmıştı.

Fenerbahçe taraftarı ikiye bölünecekFenerbahçe taraftarı ikiye bölünecek

İki takımın maçında toplam 60 kez görev aldı

Meler bugüne kadar 35 Fenerbahçe maçı yönetti. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 20 galibiyet, beş beraberlik, 10 mağlubiyet aldı. Meler’in bu sezon yönettiği maçlarda Fenerbahçe evinde Antalyaspor’u 3-2 yenerken deplasmanda Adana Demirspor’la 0-0 berabere kaldı. Meler’in yönettiği Fenerbahçe maçlarında sarı-lacivertliler 83 sarı, altı kırmızı kart görürken rakipler 96 sarı ve yedi kırmızı kart gördü.

Meler daha önce 27 Trabzonspor maçında düdük çaldı. Trabzon bu maçların 12’sini kazanırken yedisinde berabere kalıp sekizinde yenildi. Deneyimli hakem bu sezon iki Trabzonspor maçında düdük çalarken bu maçların biri 3-2 Rizespor lehine sonuçlandı diğerinde Trabzonspor Pendik’i 2-0 yendi. Meler’in yönettiği Trabzonspor maçlarında bordo-mavililer 63 sarı 3 kırmızı kart görürken rakipleri 69 sarı ve dört kırmızı kart gördü.

Daha önce iki kez Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yöneten Meler’in yönettiği söz konusu maçlarda Trabzonspor iki galibiyet aldı. 2018-19 sezonunda Trabzon’daki maç 2-1 biterken 2022-23 sezonundaki karşılaşma 2-0 ev sahibi ekip üstünlüğüyle bitti.

Trabzonspor'a Fenerbahçe maçı öncesi Meunier'den kötü haberTrabzonspor’a Fenerbahçe maçı öncesi Meunier’den kötü haber

Son yıllarda derbilerin vazgeçilmezi

Deneyimli hakem daha önce Fenerbahçe’nin 2019-20 sezonunda evinde Galatasaray’a 3-1 kaybettiği maçı, 2021-22 sezonunda Galatasaray’ı deplasmanda 2-1 yendiği maçı, 2022-23 sezonunda Galatasaray’a evinde 3-0 yenildiği maçı yönetmişti. Daha önce üç kez Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde görev alan Meler’in yönettiği bu karşılaşmalarda Fenerbahçe iki mağlubiyet bir beraberlik aldı. FIFA kokartlı hakem Trabzonspor’un Galatasaray’la oynadığı iki karşılaşmayı yönetti ve iki maçı da sarı-kırmızılı takım kazandı. Meler’in yönettiği iki Trabzonspor-Beşiktaş maçından bir beraberlik bir de Trabzonspor galibiyeti çıktı. Meler daha önce üç kez de Galatasaray-Beşiktaş maçlarında görev yaptı bu maçların tamamını Galatasaray kazandı. Söz konusu karşılaşmalardan sonuncusu 3 Mart 2024 akşamı Tüpraş Stadyumu’nda oynandı ve Galatasaray karşılaşmayı 1-0 galip tamamladı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 'hakem'le başladı... Galatasaray da topa girdiTrabzonspor-Fenerbahçe maçı ‘hakem’le başladı… Galatasaray da topa girdi

Sezonun unutulmaz anlarından birinin öznesi

11 Aralık 2023 tarihinde oynanan Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasında düdük çaldı. Maç 1-1 bitti. Maçın son düdüğü sonrası sahaya giren dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Meler’e yumruk attı. Yerde kalan hakemi Koca’nın beraberinde sahaya girenler tekmelemeye başladı. Hakemin elmacık kemiği kırıldı. Koca olay sonrası tutuklandı, istifa etti, daha sonra tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Meler iki gün hastanede yattıktan sonra memleketinde istirahate çekildi. Yaklaşık bir ay maç yönetmeyen hakem kariyerine İstanbulspor-Konyaspor maçıyla ocak ortasından itibaren devam etti.

Koç’un açıklamaları ona yoruldu

Ali Koç çarşamba öğleden sonra yaptığı açıklamalarda “Hocaya (Okan Buruk) sormak lazım en yakın hakem arkadaşı kim, bilenler bilir. Yabancı hakem istemezler, Avrupa’da yabancı hakemlerin nasıl maç yönettiğini görüyorlar. Kendilerini, Avrupa’da yere atıyorlar ama onlar “Kalk” diyor. Tabii istemezler” demişti. Bu sözlerde kast edilen hakemin Halil Umut Meler olabileceği basında ortaya atılan iddialardan olmuştu.

Galatasaray'dan Ali Koç'a yanıt: Psikolojide yansıtmaGalatasaray’dan Ali Koç’a yanıt: Psikolojide yansıtma

Karaoğlan’ın 15. Galatasaray maçı

Kasımpaşa’nın Galatasaray’ı konuk edeceği karşılaşmada düdük çalacak Atilla Karaoğlan daha önce 14 Galatasaray maçında görev aldı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 9 galibiyet alırken iki beraberlik ve üç de yenilgi tattı. Galatasaray’a 38 sarı kart çıkarken rakiplerine 50 sarı kart çıktı. Karaoğlan daha önce 10 Kasımpaşa maçı yönetirken bu maçların üçü Paşa lehine bitti, üçü berabere tamamlandı dördünde Kasımpaşa’nın rakipleri kazandı. Karaoğlan Paşa aleyhine 28 sarı kart ve iki kırmızı kart çıkarırken İstanbul ekibinin rakiplerine 33 sarı kart gösterdi.

Haftanın hakemleri:

Pendikspor-İstanbulspor: Oğuzhan Çakır

Karagümrük-Konyaspor: Bahattin Şimşek

Alanyaspor-Kayserispor: Emre Kargın

Ankaragücü-Başakşehir: Cihan Aydın

Beşiktaş-Antalyaspor: Burak Pakkan

Adana Demirspor-Sivasspor: Tugay Kaan Numanoğlu

Rizespor-Gaziantep FK: Abdülkadir Bitigen

Hatayspor-Samsunspor: Burak Şeker

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.