Devlerin çarpışmasından ‘suç’ çıkmadı… Geriye polemik kaldı

Formula 1'in Macaristan'daki yarışına iki dünya şampiyonu Max Verstappen ve Lewis Hamilton'ın araçlarının çarpışması damga vurdu. Verstappen, Hamilton'u suçlarken İngiliz pilotun yanıtı gülmek oldu.

Spor 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Çarpışmaya rağmen hem Verstappen hem Hamilton yarışa devam etti.

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 13. yarışı Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapıldı. 70 turluk yarışta damalı bayrağı en önde gören pilot McLaren’in genç pilotu Oscar Piastri oldu. Avustralyalı genç pilot Formula 1 tarihinin 115. yarış kazananı olurken kariyerinin ilk GP galibiyetini ikinci sezonunda elde etti. Piastri geçen sezon sprint yarışı kazanmayı da başarmıştı.

Yarışa damga vuran olaysa iki dünya şampiyonu Lewis Hamilton ile Max Verstappen arasında yaşananlardı. DRS mesafesini yakalayan ve Lewis Hamilton’ı geçmek isteyen Max Verstappen tam geçerken blokaja uğradı ve tekerler birbirine temas etti. Bu temasın ardından Verstappen’in aracı havalandı ve neredeyse bariyerlere çarpıyordu. Hamilton yola devam edip üçüncü oldu. Çarpışmanın ardından gerginliği telsize de yansıyan Verstappen aracında sorun olduğunu belirtti. Lewis Hamilton ve Ferrari pilotu Charles Leclerc’in de erken pite girmesi Verstappen’i öfkelendirdi. Hollandalı pilot bir sıra kaybederek beşinci sırada finiş görürken takımına büyük tepki gösterdi.

Yaşanan olay sonrası Red Bull pilotu Max Verstappen, potansiyel bir ‘kazaya sebep olma’ nedeniyle hakemler tarafından görüşmeye çağrıldı. Ancak Verstappen Macaristan GP’de Lewis Hamilton ile yaşadığı temas nedeniyle ceza almadı. Eğer Hollandalı pilot zaman cezası almış olsaydı iki saniye gerisinde yer alan Carlos Sainz’a geçilecekti.

Verstappen, Hamilton’ı suçladı

Hamilton ile temas yaşayan Hollandalı pilot, yarıştan sonra olayla ilgili açıklama yaptı. Verstappen “Beni sağa doğru sıkıştırdı. Çarpışmayı önlemek için sağa gitmek zorunda kaldım, bu yüzden blokaj yaptım” dedi. Lewis Hamilton ise Max Verstappen ile girdiği teması şu sözlerle açıkladı: “Açıkçası sonlara doğru yaşadığımız yakın mücadele biraz tüyler ürperticiydi. Geriden geldiğini gördüm, benden çok daha sonra fren yaptı ve içeriye girdi. Ancak blokaj yaşadı ve temas ettik.”

İngiliz pilot Verstappen’in kendisini suçladığını öğrendikten sonra ise gülmekle yetindi.

Formula 1'de yeni bir kazanan var: Macaristan'da zafer Ocsar Piastri'ninFormula 1’de yeni bir kazanan var: Macaristan’da zafer Ocsar Piastri’nin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.