Diego Rossi Fenerbahçe’ye veda paylaşımında yorumları kapamak zorunda kaldı

Son 2 sezondur Fenerbahçe formasını giyen Uruguaylı hücum oyuncusu Diego Rossi MLS ekiplerinden Columbus Crew’a transfer oldu. Rossi, Instagram üzerinden yaptığı veda paylaşımını yorumlara kapadı. Bu durum ağır/küfürlü eleştirilere maruz kalmamak için yapılan bir hareket olarak değerlendirildi.

Spor 4 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rossi'nin veda paylaşımında dikkat çeken ayrıntı.

Fenerbahçe, bu sezonun büyük satışlarından birini Diego Rossi’yi MLS’e göndererek gerçekleştirdi. 25 yaşındaki hücum oyuncusu Columbus Crew’a transfer oldu. Uruguaylı isim, bonuslar hariç 5.15 milyon Euro karşılığında ABD yolunu tuttu. Rossi, 90 maçta forma giydiği Fenerbahçe’de 10 gol attı, 20 asist yaptı. Sözleşmesinde 1 milyon dolar daha bonus bulunan oyuncu Fenerbahçe’ye 5.5 milyon Euro karşılığında Los Angeles FC’den transfer olmuştu. Bir kez Türkiye Kupası sevinci yaşayan isim, 23 yaşında geldiği Fenerbahçe’de istenen gelişimi gösteremedi. Buna rağmen geliş ve gidiş bedelleri karşılaştırıldığında kulübü zarar uğratmayan isim bilhassa Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe’de büyük eleştirilere maruz kalıyordu.

Bu eleştirilerin dozu son zamanlarda fazlasıyla artmıştı. Küfürlü ve hakaret içerikli yorumların ardı arkası kesilmiyordu. Oyuncu, iç sahadaki son maçta Trabzonspor’a karşı gösterdiği performansla yuhalanmıştı. Rossi, kendisine gelen eleştiriler, ağır yorumlar ve benzeri rahatsız edici yaklaşımlar dolayısıyla olsa gerek Fenerbahçe’ye veda paylaşımını yorumlara kapadı. Rossi veda paylaşımında “İki sezonun ardından Fenerbahçe’ye veda ediyorum. İnanılmaz taraftarı olan bu inanılmaz kulübün formasını giydiğim için şanslıyım. Hepinize teşekkür ederim. Fenerbahçe her zaman benim bir parçam olacak.” sözlerine yer verdi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Diego Rossi (@diegorossi9)’in paylaştığı bir gönderi

Editörün yorumu

Aldığı onca tepkiye girdiği onca rotasyona oynadığı onca farklı mevkiye ve farklı oyuncuya rağmen bir kez bile ne teknik heyete, ne yönetime, ne de taraftara karşı ters bir hareketi olmayan; rakip takım oyuncularına ve takım arkadaşlarına yaklaşımı son derece ılımlı olan; saha içinde hakemlere karşı hararetli itirazlarda bulunmayan Diego Rossi’nin giderken yorumlarını kendisini takip edenler hariç diğer kullanıcılara kapatmış olması son derece üzücü. Son yılların en centilmen ve yaptığı iş dışında hiçbir şeye karışmayan nadir sporculardan Rossi, belki istenen gelişimi sağlayamadı ancak veda ederken yaşadığı endişe ve korkuyu da hak etmedi.

Fenerbahçe’de iki imza bir ayrılıkFenerbahçe’de iki imza bir ayrılık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.