Dortmund açıkladı, Real kare ası tamamladı: Bellingham Madrid’de!

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, 19 yaşındaki süper yetenek Jude Bellingham’ın Real Madrid’e transfer olduğunu duyurdu.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Madrid'in orta sahaya takviyesi Jude Bellingham.

Almanya Bundesliga’nın süper yıldız deposu Borussia Dortmund, son büyük satışının Jude Bellingham olduğunu duyurdu. Ruhr ekibi, Real Madrid’in orta saha oyuncusunu 103 milyon Euro artı bonuslar karşılığında takıma kattığını açıkladı.

Anlaşmaya göre söz konusu bonuslar bonservis bedelinin yüzde 30’una varan bedelleri içeriyor. Bellingham, geçtiğimiz sezon Bundesliga’da yılın oyuncusu seçilmişti. Süper yıldızın dünya devlerinden birine transferine kesin gözüyle bakılıyordu.

Benzema'dan Real'e veda, Ittihad'a imzaBenzema’dan Real’e veda, Ittihad’a imza

Eski evine de kazandırdı

Jude, 2020-21 sezonu başında Birmingham’dan 24 milyon sterlin karlılığında transfer edildi. İngiliz kulübün Dortmund’un yaptığı bu satıştan yaklaşık 11 milyon sterlin daha kazanması bekleniyor.

Suudi prens futbola el koydu... Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!Suudi prens futbola el koydu… Petro-dolarlar yıldızlara akıyor!

Dönüşüm tamamlandı

Yıllar boyunca Avrupa futboluna damga vuran ve kazanılan 5 Şampiyonlar Ligi’nin mimarı olarak görünen efsanevi Real Madrid orta sahasının dönüşümü de böylelikle tamamlandı. Luka Modric, Toni Kroos ve Casemiro üçlüsünün yerinin kimlerle doldurulacağı merak konusuydu. Real, Fransa’dan Eduard Camavinga ve Aurelien Tchouameni gibi isimleri transfer etti. Takım, Uruguaylı Fede Valverde’den Carlo Ancelotti’nin de etkisiyle elit bir stoper çıkarmayı başardı. Real son olarak Jude Bellingham’ı da kadrosuna kattı ve kare ası tamamladı. Böylelikle son derece elit bir orta sahadan fazlasıyla potansiyelli bir dörtlüye geçiş resim olarak tamamlandı.

Real Madrid Harry Kane’i istedi, Ramos’tan çağrı geldiReal Madrid Harry Kane’i istedi, Ramos’tan çağrı geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.