Dünya, Jose Mourinho’yu konuşuyor: Artık onun ordusu var

Fenerbahçe futbol tarihinin en ikonik teknik direktörlerinden Jose Mourinho ile sözleşme imzaladı. Dünya basını Kadıköy'de gerçekleşen imza törenine geniş yer verdi.

Spor 3 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Jose Mourinho'nun 30 bin kişi önündeki imzası dünya basınında geniş yer buldu.

Porto, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Tottenham, Roma… Kendini “Özel biri” olarak tanımlayan Jose Mourinho dünyanın önde gelen kulüpleriyle başarıdan başarıya koştu. Yolu Türkiye’ye düştü ve Fenerbahçe’yle sözleşme imzaladı. Geçen sezonu İsmail Kartal yönetiminde 99 puanla tamamlayan Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı geçememiş ve ligi ikinci bitirmişti. Şampiyonluk hasreti 11 yıla çıkan Kanarya transfer dönemini iddialı geçirmeyi amaçlıyordu.

Söz konusu döneme başkanlık seçimiyle girecek Fenerbahçe’de aday Aziz Yıldırım Galatasaray derbisinden önce Jose Mourinho ile anlaştığını duyurmuştu. Halihazırdaki başkan ve seçim için diğer aday Ali Koç da aynı isme yöneldi ve Mourinho ile anlaşarak Portekizli hocaya resmi imzayı attırdı. Dünyaca ünlü teknik direktör için Kadıköy’de imza töreni düzenlendi. Törenin ücretsiz olarak satışa çıkan biletleri dakikalar içinde tükenirken on binlerce Fenerbahçeli stadyuma akın etti.

İmzalar atıldı, Jose Mourinho Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüİmzalar atıldı, Jose Mourinho Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü

Tören esnasında önünde yer alan Fenerbahçe formalarını tezahüratlarla sözünü kesen taraftara doğru sallayan Jose Mourinho “Sevginizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu sevgi bana büyük bir sorumluluk veriyor. Ben de sizin ailenize aitim. Bu forma benim tıpkı derim, kemiğim gibi. Futbol, bir tutkudur. Öyle zannediyorum ki bu tutkuyu hissedebileceğimiz en iyi yerlerden birindeyim. Ali Koç’u tanıdığımdan beri burada olmayı çok istedim. Sizler çok büyük bir taraftar grubusunuz. Bunu tüm kalbimle söylüyorum, sizin bu tutkunuz için burada olmayı çok istedim. Şu dakikadan itibaren sizin hayalleriniz, benim hayallerim” diyerek Fenerbahçe kariyerine başladı. Portekizlinin “Bu forma artık benim derim” sözleri beğeni topladı.

Yaklaşık 30 bin Fenerbahçe taraftarının katıldığı tören dünya basını tarafından da takip edildi ve büyük ilgi topladı. İngiliz Daily Mail törenden “Portekizli efsane beş ay sonra futbola döndü… Jose İstanbul’da on binlerce kişilik coşkulu bir taraftar önünde tanıtıldı” diye bahsetti. İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden The Sun ise “Küçük Ordu! F.Bahçe Jose Mourinho’yu tanıtırken on binlerce taraftar meşaleler, tezahüratlarla yeni teknik direktörlerini bağırlarına bastı” dedi.

Jose Mourinho İstanbul'a ayak bastıJose Mourinho İstanbul’a ayak bastı

CBS Sport törenden “Özel Biri İstanbul’da binlerce kişi tarafından karşılandı” sözleriyle bahsederken Independent “Binlerce taraftar Mourinho’yu görmek için stada aktı” dedi.

New York Times’ın satın aldığı ve hem İngiltere hem ABD kaynaklı olarak dünyanın dört bir yanından okuyucusu olan The Athletic “Jose Mourinho, gittiği her ülkede ligi kazandı. Türkiye ona bu listeye yeni bir kupa ekleme şansı verdi. Statta on binlerce taraftar vardı. 200 bini aşkın kişi de töreni Youtube’dan izledi” sözleriyle bu imzayı duyurdu. Sky Almanya “Jose Mourinho yeni bir kulüp buldu. Portekizli teknik adam Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yapacak. Mourinho, stadyumda büyük alkış ve tezahüratlarla tanıtıldı” sözleriyle görkemli imza törenine yer verdi.

Mourinho’ya imza töreninde büyük ilgi vardı.

RMC Sport “Mourinho, Fenerbahçe ile sözleşmesini stadyumun ortasında çılgın kalabalığın önünde imzaladı” derken SportBible “The Special One önümüzdeki sezon Türk takımının başında olacak. Son olarak Roma’yı çalıştıran Mourinho, İstanbul’da düzenlenen bir imza töreniyle taraftarlara tanıtıldı” dedi. Talksport imzayı “Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmen sözleşme imzaladı. İmza töreninde taraftarlar stadyumu tıklım tıklım doldurdu. Jose Mourinho adeta bir kahraman gibi karşılandı” diyerek okuyucularına aktardı. EuroFoot “Jose Mourinho’nun imza törenini 250 bin kişi aynı anda izledi. Bu Türk futbolu ve kulüp için çok büyük bir an. Bu sayıya sadyumda ya da TV’den izleyenleri dahil etmiyoruz. İnanılmaz” dedi.

İngiltere’nin dünya üzerinden en fazla okunan yayınlarından BBC “Portekizli teknik adam Jose Mourinho Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü oldu” derken Mourinho’nun Şampiyonlar Ligi finalini yorumladığı TNT Sports “The Special One Fenerbahçe’ye transferini kağıda döktü” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.