Dursun Özbek’in savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Fenerbahçe'nin şikayeti üzerine savcılık tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye çağırılmıştı. Özbek'in verdiği ifadenin içeriği ortaya çıktı.

Spor 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek suçlamaları reddetti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Süper Lig’de sezon devam ederken bir basın toplantısında sarf ettiği “İnsanları provoke etmeyin, bunlar FETÖ, PKK taktikleridir, siz de yapıyorsunuz, yapmayın” sözlerinin ardından Fenerbahçe tarafından savcılığa verilmişti. Özbek’in ifadesine başvuruldu.

Dursun Özbek İstanbul Adliyesi’nde savcının bu söylemini sorması üzerine şu yanıtı verdi:

“İki kulüp de 100 yılı aşkın tarihe sahiptir. Bu süreç içinde iki kulüp arasında atışmalar olmuştur. Ancak futbol ortamında bu atışmalar insanları provoke edebilecek düzeye gelebiliyor, provokasyon da FETÖ ve PKK’nin işidir. Ben ortamı sakinleştirmek için itidal çağrısında bulundum. Yoksa Fenerbahçe Kulübü’ne FETÖ, PKK yakıştırması yapmam akla uygun değildir. Kaldı ki ben açıklamalarımda kendilerinin adını da kullanmadım, neden üstlerine alındılar anlayamadım.”

Özbek ifade verdikten sonra Çağlayan adliyesinden ayrıldı.

Ali Koç'un kavgalı derbiyle ilgili verdiği ifade ortaya çıktıAli Koç’un kavgalı derbiyle ilgili verdiği ifade ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.