Eczacıbaşı sezonu vedayla açtı: Ayazağa’dan Cebeci’ye geçiş

Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı yeni sezonu açtı. Kulüp uzun yıllardır mücadele ettikleri Ayazağa'daki Eczacıbaşı Voleybol Salonu'na veda etti.

Spor 23 Eylül 2024
Eczacıbaşı yeni sezonu böyle açtı.

Geçen sezon Sultanlar Ligi’nde final oynayan ve önümüzdeki sezon da yarıştığı her kulvarda başarı hedefleyen Eczacıbaşı eski salonuna veda etti. Temeli atılan ve yapımı süren dört bin kişilik yeni salonuna geçmeyi bekleyen ekip bu sezon maçlarını İBB Cebeci Spor Kompleksi’nde oynayacak. Dolayısıyla Eczacı uzun zamandır evi olan Ayazağa’dan taşınacak. Taşınma süreci öncesi sezon açılışında eski eve veda edildi.

Kulüp Başkanı Faruk Eczacıbaşı sözlerine yıllardır voleybola yatırım yaptıklarını hatırlatarak başladı. Ayazağa’daki Eczacıbaşı Spor Salonu’nda son defa bir arada olduklarını hatırlatan Eczacıbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezon maçlarımızı Cebeci Spor Kompleksi’nde oynayacağız. Kartal’daki salonumuz için çalışmalar devam ediyor. Salonun 2025-2026 sezonunda hazır olmasını bekliyoruz. Salonumuz, uluslararası standartlarda ve doğa dostu olacak. Bu yüzden de salonu beklemenize değecek.”

Milli takımın olimpiyatlardaki performansına değinen Eczacıbaşı “Olimpiyatlarda aldığımız sonuç bence pek başarılı değil. Bu sonucu kabul etmememiz gerekiyor. Altın madalya bekliyorduk. Bu konuda katkı veren herkese teşekkür etmek isterim. Dünyanın en iyisi olmayı hedefliyoruz. Bunun da ölçüsü olimpiyatlar. Umarım kadın voleybolu ve Eczacıbaşı’nın açtığı yol, diğer spor branşlarına örnek olur” dedi.

Faruk Eczacıbaşı yeni sezon açılışında konuştu.

‘İkinci yarıda yükselişe geçeceğiz’

Bu sezon hedeflerine ulaşmak istediklerini belirten antrenör Ferhat Akbaş kulüpte dördüncü sezonuna girdiğini belirtti ve “İlk sezon itibariyle sürekli takımın üstüne koymaya çalıştım. Takımı her sezon güçlendiriyoruz. Bu sezon kadromuz çok derin. Bence Eczacıbaşı tarihinin en iyi kadrolardan birine sahibiz. Milli takımdan gelen oyuncularda sakatlık ve yorgunluk var. Bizim işimiz de onları tekrar forma sokmak olacak. Kathryn Plummer da bir ameliyat geçirdi. İkinci yarıda yükselişe geçecek bir takım olacağız” dedi.

Hedeflerinin en üst olduğunu belirten milli libero Simge Aköz yeni transferlerin kendilerine güç kattığını belirtti. Veda ettikleri Eczacıbaşı Spor Salonu ile ilgili konuşan Simge “Buraya ilk 11 yaşında geldim. Bir süre burada idman yaptım. Salon için hala ilk günkü gibi hissediyorum. Burada, insanların birbirine saygı duyduğu bir ortam yaratıldı. Bu durum sayesinde de hep iyi hissettik” şeklinde görüş belirtti. Takımdaki sakatlık ve yorgunlukla ilgili konuşan Simge “Uzun yıllar boyunca büyük efor harcanıyor. Bizim sporcu olarak kendimize bakmamız lazım ama arada inişler ve çıkışlar olabilir. Keşke maç temposu biraz daha yavaş olsaydı. Bununla alakalı bir yol haritası çizilmeli. Sporcu sağlığı, gerçekten çok önemli bir konu” diye konuştu.

Hande: Şu anda iyiyim

Hande Baladın ise yeni sezon için çok heyecanlı olduğunu belirterek “Eczacıbaşı Spor Salonu’na veda etmek zor. Burada çok güzel anılarım var. Benim için duygusal bir sezon olacak. Eczacıbaşı’na yakışan bir sezon geçirmek istiyoruz. Bunun için de potansiyelimiz var. Sağlıklı ve mutlu bir sezon diliyorum” dedi. Sağlık durumu hakkında da Hande “Şu anda iyiyim. Yaşadığım sakatlık ileride tekrarlayabilir. Zihnime ve fiziğime iyi bakmaya çalışıyorum. Biraz ara verdim. Dinlenme fırsatım oldu. Bu aradan sonra tekrar forma girmem gerekiyor. Eskisinden daha iyi hale gelmek istiyorum” dedi.

Fenerbahçe'den ezeli rakiplerine gönderme, voleybol için yeni planFenerbahçe’den ezeli rakiplerine gönderme, voleybol için yeni plan

Naz Aydemir Akyol: Sağlığım el verdikçe…

Küçükken hayal ettiği başarılara ulaştığını dile getiren tecrübeli voleybolcu Naz Aydemir Akyol “Çok keyifli maçlar oynadım. Şampiyonluklar yaşadım ve olimpiyatlara katıldım. Çok güzel insanlar tanıdım. Artık 34 yaşındayım. Sağlığım el verdikçe oynamaya devam etmek istiyorum. Saha, kendim olabildiğim nadir yerlerden bir tanesi. Voleybol oynadığımda keyif alıyorum ve diğer her şeyi unutuyorum” diye konuştu.

Eczacıbaşı Dynavit’in yeni transferlerinden ABD’li Dana Rettke ise Türk voleybolu hakkında çok şey bilmediğini belirterek “Şu an en iyi voleybol Avrupa’da oynanıyor. Kişisel tecrübeler edinmek istiyorum. Yeni bir kültür tanırken kendimi de geliştirmek istiyorum. Her zaman Türkiye’de oynamak istedim. Burada kendimi geliştireceğime inanıyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.