Filenin Efeleri’nin Milletler Ligi kadrosu duyuruldu

Bu sene ilk defa Milletler Ligi'nde mücadele edecek Filenin Efeleri'nin kadrosu açıklandı. Efeler, mücadelenin ilk ayağında Antalya'da sahne alacak.

Spor 19 Nisan 2024
Filenin Efeleri'nin kadrosu açıklandı.

Efeler Ligi Halkbank’ın şampiyonluğuyla noktalandı. Kulüp sezonunun geride kalmasının ardından erkek voleybolunda tek odak ilk kez boy gösterilecek Milletler Ligi haline geldi. Geçen sezon Altın Lig zaferi yaşadıktan sonra wild card turnuvasına giden A Milli Erkek Voleybol Takımı Katar’daki turnuvayı şampiyon olarak tamamladı ve tarihinde ilk defa Milletler Ligi’ne katılım hakkı elde etti.

Efeler ilk ayağı Antalya’da düzenlenecek Milletler Ligi için hazırlıklarına çok yakında başlayacak. Kısa bir tatil sürecinin ardından kampa girecek kadro şu şekilde:

Pasörler: Arslan Ekşi, Murat Yenipazar, Arda Bostan
Smaçörler: Efe Mandıracı, Mirza Lagumdzija, Yiğit Gülmezoğlu, Burutay Subaşı, Efe Bayram
Orta Oyuncular: Vahit Emre Savaş, Mert Matiç, Faik Samet Güneş, Bedirhan Bülbül
Pasör Çaprazları: Adis Lagumdzija, Kaan Gürbüz
Liberolar: Volkan Döne, Berkay Bayraktar

Filenin Sultanları'nın 30 kişilik geniş kadrosu duyuruldu: Carutasu ayrıntısı...Filenin Sultanları’nın 30 kişilik geniş kadrosu duyuruldu: Carutasu ayrıntısı…

Filenin Efeleri, 28 Nisan 2024 tarihinde Ankara’da kampa girecek. Takım, 10-14 Mayıs 2024 tarihlerinde ise İtalya Milli Takımı’nın davetlisi olarak İtalya’nın Cavalese kentine giderek turnuvaya katılacak. Kadroda dikkat çeken ayrıntılar Efe Mandıracı ve Murat Yenipazar’ın kadroya dönmeleri. Burutay Subaşı sakatlığından dolayı kampa katılmayacak ama Antalya’da takımla birlikte yer alacak. Milliler, İtalya kampının ardından 18 Mayıs 2024 tarihinde Milletler Ligi (VNL) 1. ayağı karşılaşmaları için Antalya’ya gidecek. A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Antalya’da 21 Mayıs’ta Kanada, 23 Mayıs’ta Hollanda, 25 Mayıs’ta Fransa ve 26 Mayıs’ta A.B.D. ile karşılaşacak.

1 Haziran 2024 tarihinde Japonya’nın Fukuoka şehrine gidecek olan Milliler, VNL 2. ayağı müsabakalarında 5 Haziran’da Slovenya, 6 Haziran’da Polonya, 8 Haziran’da İran ve 9 Haziran’da Almanya ile karşılaşacak. 15 Haziran 2024 tarihinde Milletler Ligi’nin son ayağı müsabakaları için Slovenya’nın Ljubljana şehrine gidecek olan Milliler, burada 18 Haziran’da Bulgaristan, 20 Haziran’da Arjantin, 21 Haziran’da Sırbistan ve 23 Haziran’da İtalya ile karşılaşarak Milletler Ligi grup etabı müsabakalarını tamamlayacak.

Milletler Ligi Finalleri, 27-30 Haziran 2024 tarihlerinde Polonya’nın Lodz şehrinde oynanacak. Milletler Ligi müsabakalarının sonuçlarının neticesinde en yüksek FIVB sıralama puanını alan 4 ülke 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde edecek.

Filenin Efeleri, ayrıca 2026 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için; 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde deplasmanda Danimarka, 29 Ağustos’ta Ankara’da Macaristan müsabakalarını oynayacak. Bu müsabakaların rövanşları 2025 yılında oynanacak.

Eczacıbaşı, Fenerbahçe'ye 'Hayır' dediEczacıbaşı, Fenerbahçe’ye ‘Hayır’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.