Eczacıbaşı’nın liderlik hayallerine VakıfBank’tan engel

Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin THY'ye kaybetmesi sonrası alacağı galibiyetle lider olma fırsatını eline geçiren Eczacıbaşı, sahasında üçüncü sıradaki VakıfBank'a 3-0 kaybetti ve fırsat tepti.

Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Eczacı'ya Vakıf çelmesi.

Voleybol Sultanlar Ligi’nde belki de sezonun son önemli virajı bu hafta alındı. İlk dörtteki takımlardan tamamı birbiriyle oynadı. THY, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 yenerken sarı-lacivertli ekibin ligde uzun süredir devam eden yenilmezlik serisini sonlandırdı. Bu sonuç Eczacıbaşı için fırsat doğurdu. Eczacı evinde VakıfBank’a karşı alacağı bir galibiyetle liderlik koltuğunu eline geçirme şansına erişti.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Maça çok iyi bir başlangıç yapan Vakıf ilk seti 25-22 kazanarak rakibini ilk elden bozguna uğrattı. İkinci sette de reaksiyona iyi yanıt veren ekip 25-22’yle durumu 2-0’a getirdi. Son derece çekişmeli geçen üçüncü sette de rakibine fırsat vermeyen VakıfBank sahadan 3-0 galip ayrıldı. İkinci sette Eczacı’da Sinead Jack-Kısal, ikinci setin ortalarında talihsiz bir sakatlık geçirdi ve kenara geldi.

Sarı Melekler'in kara gecesi... Hem maçı hem Eda Erdem'i kaybettiSarı Melekler’in kara gecesi… Hem maçı hem Eda Erdem’i kaybetti

Baştan sona şanssız geçen maçta Eczacıbaşı adına en skorer isim Tijana Boskovic oldu ve Sırp yıldız 22 sayı üretti. Ancak Vakıf’ta Jordan Thompson’ın 13, Gabi ve Bianka’nın 11’er sayısı galibiyeti getirdi. Eczacı, son haftada Fenerbahçe’yle karşılaşacak. Burada alacakları bir galibiyet onları yine lider yapmaya yetecek ancak ellerindeki fırsatı kaçırdıkları kesin. Zirvede üç takım da 24 maç sonunda 22’şer galibiyet ve 2’şer mağlubiyete sahip. Üçü arasında en az set kaybeden takım Fenerbahçe olduğundan zirve sarı-lacivertlilerde.

Sultanlar Ligi’nde günün diğer sonuçları:

Çukurova Bld-Galatasaray 0-3

Kuzeyboru-Sarıyer Bld 3-0

Karayolları-Nilüfer Bld 1-3

Aydın Bşb-PTT 3-0

Beşiktaş-Muratpaşa 3-1

Pazarın getirdikleri: Süper Lig, basketbol ve çok daha fazlası...Pazarın getirdikleri: Süper Lig, basketbol ve çok daha fazlası…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.