Eda Erdem’i heykel heyecanı sardı: Kalbimde kelebekler uçuşuyor

Fenerbahçe'de heykelinin yapımı süren voleybolcu Eda Erdem Dündar hislerini paylaştı. Erdem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılacak heykel için "kalbimde kelebekler uçuşuyor" diye konuştu.

Spor 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Eda Erdem heykeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Filenin Sultanları başarıdan başarıya koşarken hayranlıkla takip edilen ve bu başarılarda büyük katkısı olan isimlerden biri kaptan Eda Erdem Dündar’dı. Kaptan Eda 16 sezondur kulüp kariyerinde Fenerbahçe’nin başarısı için ter döküyor. Bu süreçte altı kez Türkiye şampiyonluğu gören Eda bir kez Avrupa’nın en büyük kupasına uzanmayı başarmış, bir kez de dünya kulüpler şampiyonası zaferi görmüştü.

Fenerbahçe ya da voleybol tarihinin değil Türk spor tarihinin en büyük figürlerinden birinin heykeli dikilmeye başlandı. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılacak heykel kulübün diğer efsaneleri Can Bartu, Lefter Küçükandonyadis, Alex de Souza heykelleriyle beraber stadyumun hemen önündeki Mustafa Kemal Atatürk heykelinin yanına taşınacak.

Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…

Eda Erdem yönetici Simla Türker Bayazıt ile heykelinin son halini görmek için Bursa’da Tankut Öktem Heykel Atölyesi’ni ziyaret etti. Pınar Öktem Doğan’ın üstünde çalışmayı sürdürdüğü heykel hakkında “Kalbimde kelebekler uçuşuyor. Çok güzel, inanılmaz eserlerin olduğu bir atölyedeyiz. İçeri girince insan inanılmaz bir ortama geldiğini anlayabiliyor. Bu atölyede çok büyük bir emek var. Heykelimi görünce ‘Gerçekten o gün bugün mü’ dedim. İnşallah 8 Mart’ta açılışını yapacağız. O gün belki duygularımı daha iyi ifade edebilirim. İlk kez görüyorum, inanılmaz bana benziyor. Pınar Hanım ve ekibi inanılmaz bir iş çıkarmış. Saçımın duruşundan yüzümdeki ifadeye, vücudumdaki o kararlı duruşa… Her şeyi çok güzel yansıtmışlar” dedi.

Simla Türker Bayazıt ise “Bizim için çok heyecanlı bir gün. Eda kaptanımızın heykelinin atölye ziyaretini gerçekleştirdik. Yaklaşık üç aylık bir süreç. Pınar Hanım’la tanıştık, anlaştık ve bu yola çıktık. Heykel natamam, ama büyük yol almış şekilde gördük. Çok büyük heyecan. Hepimiz için büyük gurur. Eda’nın heyecanı hepimize geçti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu gururu hep beraber yaşayacağız” dedi. Ziyaretin sonunda Eda Erdem Dündar heykeli yapan heykeltıraş Pınar Öktem Doğan’a imzalı formasını takdim etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.