Efeler Çekya’ya ‘Çekil’ dedi, final geldi

Filenin Efeleri, Altın Ligi Dörtlü Final'in yarı finalinde nefes nefese geçen maçta Çekya'yı 3-2 mağlup etti ve finale yükseldi. Türkiye şampiyon olmak için ile Ukrayna ile karşılaşacak.

Spor 25 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Türkiye - Çekya karşılaşması büyük bir çekişmeye sahne oldu.

A Milli Erkek Voleybol Takımı için çok zorlu bir maçtı. Rakip geçen yıl Altın Ligi Dörtlü Finalini şampiyon olarak tamamlayan Çekya’yadı. Efeler’in işinin güç olduğu ilk setten beli oldu. Çok hata yapan Türkiye 25-22’lik skorla 1-0 yenik duruma düştü. Efeler ikinci sette kendine geldi. Oyunununu rakibine kabul ettiren Türkiye, 25-17 ile setlerde durumu eşitledi.

Üçüncü sette üstünlük yine el değiştirdi. Çekya, 25-19’la 2-1 üstünlük yakaladı. Dördüncü sette roller yine değişti. Filenin Efeleri, heyecanlı giden seti 25-23 kazandı. Final setinde tam bir heyecan fırtınası vardı. 11-11’den sonra üstünlüğü ele alan Türkiye seti 15-12 maçı da 3-2 kazandı.

FIVB’den radikal değişiklik, voleybol dünyasından tepki: Tükenmişlik sendromu kaçınılmazFIVB’den radikal değişiklik, voleybol dünyasından tepki: Tükenmişlik sendromu kaçınılmaz

Filenin Efeleri, bu galibiyetin ardından 27-30 Temmuz 2023 tarihlerinde Katar’da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası’na katılmaya hak kazandı.​ Filenin Efeleri’nin finaldeki rakibi Hırvatistan’ı 3-1 yenen Ukrayna oldu. Hırvatistan-Ukrayna karşılaşmasının galibi olacak. TRT Spor’dan canlı verilecek karşılaşmanın başlama saati 21.00.

Melissa Vargas yok, Filenin Sultanları'nın 4 puana ihtiyacı varMelissa Vargas yok, Filenin Sultanları’nın 4 puana ihtiyacı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.