Efes’ten üç günde ikinci Fenerbahçe zaferi

Anadolu Efes, Basketbol Süper Lig 26. hafta maçında Fenerbahçe'yi deplasmanda 90-80 mağlup etti. Efes, cuma akşamı rakibini EuroLeague maçında 82-80 yenmişti.

Spor 8 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi üç gün içinde ikinci kez mağlup etti.

Anadolu Efes cuma akşamı kendi adına play-in potası için mutlak galibiyet gerektiren bir maça çıktı. Ancak rakip şehrin diğer yakasındaki güçlü takım Fenerbahçe’ydi. Sarı-lacivertliler hem ilk dört umudunu sürdürmek hem de 5’ncilik için galibiyet arıyordu. Büyük çekişmeye sahne olan maçı Efes kazandı.

İki takım bu maçtan üç gün sonra bu kez Süper Lig’de liderlik mücadelesini yakından ilgilendiren bir maça çıktı. Anadolu Efes, karşılaşmaya rakibinin top kayıpları sayesinde daha iyi başladı. İlk çeyrek 22-19 Efes üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyreğe seri yakalayarak başlayan Fenerbahçe öne geçti. Ancak Efes, Ercan Osmani’nin etkili olduğu çeyrekte geri döndü, skoru 42-40’a getirerek devreyi önde kapadı.

Sporda pazartesi gününün getirdikleriSporda pazartesi gününün getirdikleri

Fenerbahçe ikinci yarıya da iyi başlayan taraf oldu. Dış şutlarda sorun yaşasalar da Scottie Wilbekin’le beraber buradan etkili oldular. Ancak Efes’te Ercan’a hem Daniel Oturu hem de Shane Larkin eşlik etmeye başladı. Buna rağmen skorda önde kalmayı başaran Fenerbahçe son çeyreğe bir sayılık üstünlük taşıdı. Ancak bu kısımda Efes’in maç boyu kurduğu ribaunt üstünlüğü iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Üst üste hücum ribauntlarıyla ikinci şans sayıları geldi. Fenerbahçe hücumdaki verimsizliği üstünden atamadı, Efes sahadan 90-80 galip ayrıldı.

Lacivert-beyazlılar rakibine karşı hem ikili averajı aldı hem de galibiyet-mağlubiyet sayısında bir öne geçti. Efes böylece normal sezon liderliği anlamında büyük avantaj yakaladı. Efes, rakibine bu sezon Süper Lig’de sahasındaki ilk mağlubiyeti tattırırken üç gün içinde ikinci kez rakibini mağlup etti. Efes’te günün oyuncusu Ercan Osmani 22 sayı ve 7 ribauntla öne çıkarken Shane Larkin de 22 sayı buldu. Daniel Oturu 17, Rodrigue Beaubois 15 sayı attı. Fenerbahçe’de Tarık Biberovic’in 19 sayısı yeterli olmadı.

Efes play-in için nefesi Fenerbahçe'den aldı... İşte son hafta senaryolarıEfes play-in için nefesi Fenerbahçe’den aldı… İşte son hafta senaryoları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.