Efes’ten veda Ataman’dan iddia: Pana’nın hedefi EuroLeague şampiyonluğu

Anadolu Efes’ten ayrılan ve Yunan temsilci Panathinaikos’a giden koç Ergin Ataman, yeni takımının hedeflerini açıklarken kendi kariyer hedeflerini de anlattı. Anadolu Efes ise koça resmi olarak veda etti.

Spor 20 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Efes, Ataman'a resmen veda etti.

Anadolu Efes’e Basketbol Süper Lig şampiyonluğuyla veda eden Ergin Ataman, Panathinaikos’taki hedeflerinden bahsetti. Ataman, transfer piyasasının tam manasıyla açılmadığını hatırlatarak büyük isimlerin peşinde olduklarını söyledi ve şunları ekledi: “Bu takım Final Four ve EuroLeague şampiyonluğunu hedefleyen bir takım olacak.”

Ataman sözlerine şöyle devam etti: “Sonuç olarak her şeyi koç yapamaz. Panathinaikos yönetimiyle bu konuda anlaştık. Çok güçlü bir kadro olacak ancak şu an isim veremem. 2-3 hafta içinde transferler netleşir.”

Olympiakos farkı açtı, Panathinaikos taraftarı çıldırdı, maç tatil edildi…Olympiakos farkı açtı, Panathinaikos taraftarı çıldırdı, maç tatil edildi…

Tecrübeli koç, kulüp basketbolunda başarılabilecek her şeyi başardığını söyleyerek, “Kulüp seviyesinde kazanacağım bir şey kalmadı. Avrupa’da her kupayı alan tek koçun. 4 farklı Avrupa kupası kazandım. EuroLeague’i üst üste kazanan 2-3 koçtan biriyim. Bu yüzden kulüp seviyesinde her şeyi başardım diyorum. Elbette bu yeterli değil. Sporda geçmişte başardıklarınız tarihe karışıyor ve ileri bakıyorsunuz. Öte yandan şu ana kadar başaramadığım şey milli takımla madalya almak. Umarım ileride bunu da başarırım” dedi.

Ataman, son Anadolu Efes döneminde 2 EuroLeague, 3 Süper Lig, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Türkiye Kupası kazandı.

Veda geldi

Anadolu Efes, uzun yıllardır başarıdan başarıya koştukları koça veda etti. Veda paylaşımında Ergin Ataman’ın elde ettiği başarıların derlendiği bir video yer aldı. Öte yandan kulüp, uzun süredir Ergin Ataman’ın asistanı olarak görev yapan Yakup Sekizkök’e de veda etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.