Eksik Efes’ten görkemli zafer: Ergin Ataman’a eski evinde geçit yok

EuroLeague’in 12. maç haftasında Anadolu Efes, 6 sakat oyuncuyla çıktığı, Erkan Yılmaz’ın maç sırasında sakatlandığı karşılaşmada Panathinaikos’u 71-68 mağlup etti.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes'ten Panathinaikos'a karşı kritik galibiyet.

Anadolu Efes EuroLeague’de bu sezon sakatlıklardan en fazla çeken takımlardan biri. Ancak son dönemde üst üste gelen haberlerle Erdem Can’ın eli iyice daraldı. Efes, zorlu Panathinaikos maçına Will Clyburn, Rodrigue Beaubois, Tibor Pleiss, Ante Zizic, Derek Willis ve Elijah Bryant’tan yoksun çıktı. Bu kritik maçın bir diğer önemli yanı, geçtiğimiz 5 sezonda Efes’i çalıştıran ve ikisi EuroLeague şampiyonluğu olmak üzere birçok başarıya imza atan Ergin Ataman’ın eski evine dönüş maçı olmasıydı.

Efes maça son derece enerjisi yüksek biçimde başladı ve skoru erkenden lehine çevirdi. Tyrique Jones’u pota altında besleyen lacivert-beyazlılar ilk çeyreği 23-15 öne kapadı. İkinci çeyrekte dengeyi yakalayan Pana, özellikle son anlarda Kendrick Nunn’la üst üste basketler buldu, devre 37-31 Efes üstünlüğüyle geçildi.

Sakatlık laneti Efes'in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve BeauboisSakatlık laneti Efes’in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve Beaubois

İkinci yarıya da iyi başlayan Yunan takımı, hücumda bir türlü ritmini bulamayan Efes karşısında skor üstünlüğünü aldı. Son periyoda iki sayıda geride giren İstanbul ekibi mücadeleyi bırakmadı. Hücumda Shane Larkin, savunmada Tyrique Jones önderliğinde mücadele eden Efes, son anlarda daha az hata yaptı ve maçtan 71-68 galip ayrıldı. Bu Efes’in 6. galibiyeti olurken Yunan ekip 6. kez kaybetti.

Jones maçı 21 sayı ve 14 ribauntla noktalarken Shane Larkin 20 sayı attı. Ayrıca yeni transferlerden Daniel Oturu da ilk kez forma şansı buldu. Pana’da Kendrick Nunn ve Matthias Lessort 13, Jerian Grant 12 sayı attı. Efes maç boyunca 29’da 5 üçlük atabildi ancak tam 19 hücum ribauntu alarak bu kötü yüzdeyi bir şekilde telafi etti.

Fenerbahçe 'Madar'da kısmi görme kaybı var' dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttuFenerbahçe ‘Madar’da kısmi görme kaybı var’ dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttu

Erkan 3 ay yok

Koç Erdem Can maçın ardından bir kötü sakatlık haberi daha verdi. Can “Çok fazla sakatımız var. Bugün Erkan Yılmaz’ın da omuzu kırıldı. Ne yazık ki en az 3 ay aramızda olamayacak. Bundan sonraki süreçte de en iyi mücadeleyi vererek ilerlemek istiyoruz.” dedi. Ergin Ataman hakkında konuşan koç “Ergin Ataman, Türkiye’nin en değerli koçlarından biri. Şu anda basketbolun açık ara en başarılı Türk koçu. Sonuçta bir rakibe karşı oynadık ve önemli bir maçı kazandık.” dedi.

Ergin Ataman da “Anadolu Efes’in iyi stratejisiyle başa çıkamadık. Maça çok kötü başladık. Top kayıpları yaptık. İkinci çeyrek bizim için daha iyi geçti. Yine son dakikada maçı kaybettik. Tabii Larkin’e yapılan 3 faul atışlık pozisyonu tekrar izlemem gerekiyor. Anadolu Efes’i tebrik ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Ergin Ataman'dan Erdem Can'a: Obradovic'in elini öpmesi beni kırdıErgin Ataman’dan Erdem Can’a: Obradovic’in elini öpmesi beni kırdı

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Alba Berlin – Zalgiris Kaunas 64-62

Olympiacos – Real Madrid 71-77

Partizan – Monaco 89-85

Bayern Münih – Milano 91-84

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.