El Hilal 150 milyon verdi, 7.5’ini geri alabilecek

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Hilal, uzun süreli sakatlık geçiren yıldız futbolcusu Neymar için FIFA'ya sakatlık tazminatı başvurusunda bulunacak. Suud ekibi başvuru sonucunda en fazla 7.5 milyon dolar alabilir.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Neymar'ın sakatlığı El Hilal'a ağır darbe oldu.

Brezilya Milli Takımı için geçtiğimiz milli ara kabus gibiydi. Önce Venezuela ile evinde 1-1 berabere kalan ekip ardından deplasmanda Uruguay’a 2-0 mağlup oldu. Brezilya Uruguay’a karşı 3 puandan fazlasını kaybetti. Neymar dizinden sakatlandı. Yıldız ismin bağında yırtık tespit edildi ve ameliyat olmasına karar verildi. Deneyimli isim sezonu kapadı.

Neymar’ın sakatlığından en fazla etkilenenlerden biri kulübü El Hilal oldu. El Hilal Neymar için geçtiğimiz transfer döneminde 90 milyon euro bonservis vermişti. Brezilyalı dışında Malcom, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic, Kalidou Koulibaly gibi isimleri kadrosuna katan ekip ilk 0 hafta sonunda 7 galibiyet ve 2 beraberlikle ligin zirvesinde yer alıyordu. Ancak Jorge Jesus’un takımı Daily Mail’ın haberine göre 150 milyon euro maaş alan Neymar’dan bu sezon yararlanamayacak.

Hareketli gece! Neymar gözyaşlarına boğuldu, San Marino, Tadic ve Zaynutdinov gol attıHareketli gece! Neymar gözyaşlarına boğuldu, San Marino, Tadic ve Zaynutdinov gol attı

Sakatlık sonrası FIFA’ya tazminat başvurusu yapmaya hazırlanacak ekibin tek kaybı yeşil sahada Neymar’dan yararlanamamak değil. Öyle ki 90 milyon euro bonservis 150 milyon maaş olmak üzere sırf maaş artı bonservisine 240 milyon euro verilen oyuncunun sakatlığından sonra sakatlık tazminatı olarak alınabilecek para en fazla 7.5 milyon dolar. Suud kulüp için bu maddi kayıp çok büyük değil denebilir ancak nereden bakılırsa bakılsın astronomik bir bedel sakatlığa yenik düşmüş görünüyor. Diğer yandan ligle beraber Asya Şampiyonlar Ligi’nde etkili olmak isteyen ve her iki kulvarda şampiyonluk isteyen ekip için Neymar’ın yokluğu olağanüstü bir eksiklik.

Brezilya berabere kaldı, siniri Neymar'dan çıktıBrezilya berabere kaldı, siniri Neymar’dan çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.