El Hilal’in istenmeyeni: Jorge Jesus

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ve sezon başında Suudi Arabistan Ligi ekipelerinden El Hilal'e geçen Jorge Jesus eleştiri oklarının hedefinde. El Hilal son olarak Asya Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Navbahor takımıyla 1-1 berabere kaldı.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Jorge Jesus El Hilal'de istenmeyen adam konumuna geldi.

Suudi Arabistan futbolu geçtiğimiz transfer dönemine damgasını vurdu. Devlet fonunun desteklediği öne sürülen 4 takımla beraber birçok ekip Avrupa yıldızlarını kadrosuna kattı. Bu takımlardan biri de El Hilal’di. Suudi Arabistan futbolunun tarihteki en iyi takımlarından olan El Hilal takımın başına Fenerbahçe’yle sözleşme uzatmayan Portekizli Jorge Jesus’u getirdi. Takım, Malcom, Ruben Neves, Kalidou Koulibaly gibi isimleri transfer ederken Jesus, ligdeki diğer takımların kadrolarında bulunan hücumcular seviyesinde hücum oyuncuları almaları gerektiğine işaret eden açıklamalar yapıyordu. El Ittihad Benzema, El Nassr ise Ronaldo ve Mane gibi yıldızlarıyla mücadele edecekti.

El Hilal yönetimi kesenin ağzını Jesus’un istekleri yönünde açtı. PSG’den Neymar ve Fulham’dan Mitrovic gibi yıldızlar kadroya eklendi. Ancak bu eklemeler de Jesus’un El Hilal’inin futbolunda pozitif yönde etki sunmadı. Takım her ne kadar Suudi liginde 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlikle zirvede yer alsa da sahada oynanan oyun taraftarı tatmin etmiyor. Sosyal medyada Jesus aleyhine konuşmalar artarken kimileri deneyimli ismin istifasını istiyor.

İstikrarlı galibiyetlerin arkasındaki istikrarsızlık: Fenerbahçe savunmasıİstikrarlı galibiyetlerin arkasındaki istikrarsızlık: Fenerbahçe savunması

Bardağı taşıran son damla

Taraftar nezdinde son nokta Asya Şampiyonlar Ligi grup aşaması ilk maçında alınan tatsız sonuç oldu. Ekip, Özbek takımı Navbahor’la 1-1 berabere kaldı. El Hilal 2 puan kaybetmedi adeta 1 puan kazandı. Zira takma tek puanı getiren gol +10’da Ali el-Bulayhi’den geldi. Bu sonuç ve oynanan silik oyunun ardından sosyal medyada yine Jesus aleyhine konuşulmaya başlandı. Deneyimli teknik direktör maç sonrasında rakip oyunculara ve hakeme yüklenerek “35 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Hayatımda Navbahor kadar zaman geçiren bir takım görmedim. Dolayısıyla sahadaki oyunun adı futbol değildi. Futbol konuşmaya da gerek görmüyorum.” dedi.

BAL Ligi efsanesi Jesus’a bela oldu

Navbahor’un golü 52. dakikada Toma Tabatadze’den geldi. Gürcü oyuncunun gol atmasının ardından kariyerini inceleyen Türk futbol severler Tabatzade’nin geçmişte ülke futboluna damga vurduğu gerçeğiyle karşılaştı. Tabatzade’nin daha önce Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Afyonspor, Serik Belediyespor ve Somaspor’la birer şampiyonluk yaşadığı ortaya çıktı. Bir süre ülkesi Gürcistan’da forma giyen Tabatzade daha sonra Kazakisten ekibi Akzhayik’te transfer oldu. Tabatzade bu sezon başında da Özbekistan’dan Neftchi Faragone’ye geçerken an itibarıyla Navbahor’da oynuyor. El Hilal’i şoka uğratan bu Özbek ekibinin bütçesi yaklaşık olarak 1.1 milyon euro. Suudi ekibinin bütçesiyse 250 milyon euro’nun üzerinde.

Ancelotti, Arda Güler'in dönüş tarihini açıkladıAncelotti, Arda Güler’in dönüş tarihini açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.