Emre Belözoğlu: 16 yaşımdan beri benimle uğraşıyorlar

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, yumruk olayında Halil Umut Meler'in kendisi hakkında "Benden özür dilemedi" sözleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Spor 4 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu, Halil Umut Meler hakkında konuştu.

11 Aralık Pazartesi günü Türk futboluna kara gece olarak kazınan bir olaya sahne oldu. 1-1 sona eren Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası sahaya inen dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yere düşen Meler’e Koca’nın beraberinde sahaya inenler tekme atmaya devam ettiler. Meler’in elmacık kemiği kırıldı, Koca tutuklandı ve başkanlık görevinden istifa etti.

Tutuklanan Koca daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Süreç içinde TFF, Koca’ya 5 sene hak mahrumiyeti cezası verdi ve ömür boyu futboldan men etti. Olaylar üzerine tartışmalar ise hala sürüyor. Hakem Halil Umut Meler konu hakkında ilk açıklamasını Hürriyet’e yapmıştı. Meler, olayı Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu’nun ateşlediğini ve Koca’yı kışkırttığını söyledi. Hakem “Bakın bu eylemi yapan kişi, yumruğu atan kişi benden ve ailemden özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Buradan yola çıkarak söyleyeyim; siz ne düşünürsünüz? Soruyorum şimdi aleni bir şekilde; rakip teknik direktör İlhan Palut onu tutmasaydı ne olacaktı?” sözlerini söyledi.

Emre Belözoğlu'ndan dobra dobra: Halil Umut Meler, Seçilbank...Emre Belözoğlu’ndan dobra dobra: Halil Umut Meler, Seçilbank…

Belözoğlu bu açıklamaların ortaya çıktığı gün yaptığı açıklamada Meler’i yalanlayarak “Ben olayı duyduğumda soyunma odasındaydım. Halil Hoca ve ekibinin yanına giderek üzgün olduğumu ifade ettim. Takımım adına kendisinden 3-4 kere özür diledim. Kendisi de bugün yapmış olduğu ifade de üzülerek söylüyorum kendisini ele verdi” açıklamasını yaptı.

Konu tartışılmaya devam ederken Belözoğlu bu kez de ligin yayıncı kuruluşuna konuştu. Genç teknik direktör “Benim Halil Umut Meler karşısında yer aldığım bir pozisyon yoktu. Kurallar içerisinde itirazlarım olmuş olabilir. Verilen röportajda belli bir kesim tarafından işin içine çekilmeye çalıştım. Ben zaten bulunduğum her ortamda olayın merkezinde oldum. İstesem de istemesem de bu duruma itildim” dedi.

Emre Belözoğlu: Faruk Koca ile kader birliği onurdurEmre Belözoğlu: Faruk Koca ile kader birliği onurdur

Belözoğlu olayların ardından Faruk Koca hakkında “Kader birliği yapmak onurdur” diyerek eski başkana arka çıkmıştı. O açıklamalarını da hatırlatan Belözoğlu “Sayın başkanımızın yanında olmamdan da rahatsız olanlar oldu. İnsanlar beni defalarca yalnız bıraktılar. Ben o yüzden insanları yalnız bırakmamayı tercih ederken, bundan pay çıkarmaya çalışan bir güruh çıktı. İnsanlar benimle 16 yaşımdan beri uğraşıyor. Bu süreçleri yönetmekte onlardan çok daha tecrübeliyim. Halil Umut Meler’den de tecrübeliyim. Kendisi ne yazık ki süreci akil yönetemedi. Düştüğü duruma binaen üzüntüsünü ifade etmiş bir teknik adam olarak beni bir numaralı azmettirici olarak göstermesini kendisine yakıştıramadım” dedi.

Ankaragücü ligin ikinci yarısındaki 6 Ocak Cumartesi akşamı 19.00’da Trabzonspor’u ağırlayacak. İlk yarıyı 20 puanla 11. sırada kapatan takım yaşanan olaylar sonunda 5 maç seyircisiz oynama cezası aldığı için bu karşılaşma boş tribünler önünde oynanacak.

Halil Umut Meler 'Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti' dedi, görüntü yalanladıHalil Umut Meler ‘Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti’ dedi, görüntü yalanladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.