En değerli maçta, en pahalı oyuncudan, en büyük katkı: Nicolo Zaniolo büyük sahneye döndü

Galatasaray, sezon başında yaptığı transferler piyasa değeri yüksek, Avrupa’nın gözde liglerinin gözde oyuncularını kadroya kattı. Devre arası transfer döneminde ise bu oyuncuların en pahalısı Nicolo Zaniolo kadroya katıldı. Oyuncu Fenerbahçe derbisine damga vurdu.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Galatasaray, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Galibiyetin mimarı İtalyan Nicolo Zaniolo oldu. Oyuncu transfer edildiğinde büyük ses getirmişti. Sezonun ikinci yarısına lider giren Galatasaray, kadrosunu genç yıldızla güçlendirdi.

Zaniolo 15 milyon Euro bonservis harcayan Galatasaray, tarihinin en pahalı ikinci transferini yaptı. Birinci sıra, UEFA Kupası zaferi üzerine 17.05 milyon Euro karşılığında transfer edilen Mario Jardel’di. Zaniolo transferinin devre arasında yapılmış olması, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin oyuncuya gösterdiği ilgi düşünüldüğünde büyük sürprizdi. Öte yandan lider olarak devam eden takımın bu kadar büyük bir yıldıza ihtiyacı olup olmadığı da bazı çevrelerce konuşuldu. Ancak oyuncu önemini sezon sonunda gösterecekti.

Galatasaray'da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandıGalatasaray’da Icardi, Zaniola oynadı, Torrent kazandı

Nicolo, 11 Mart’ta forma giydiği henüz ilk maçta Kasımpaşa karşısında galibiyet golüne imza attı. Galatasaray’ın zorlandığı Adana Demirspor maçında 2. golü atarak maça nokta koydu. 6-0’lık Kayseri maçından sonra uzun süre gol atamayan oyuncu, 34. haftadaki İstanbulspor karşılaşmasında oyuna girdikten 6 dakika sonra direkt kırmızı kart gördü. İki maç ceza alan isim, sahalara Fenerbahçe maçında ilk 11’de döndü.

Daha önceki gollerini Nef Stadyumu’nda atan iç saha golcüsü, büyük maçta kendini kanıtlama peşindeydi. 28. dakikada sahneye çıktı ve hızıyla gücünü birleştirip takımını öne geçirdi. Yaptığı savunma arkası koşuları ve ikili mücadele başarısıyla Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşattı. 61. dakikada yine bir savunma arkası koşusunda topla buluştu. Luan Peres’in arkasında bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalacakken yere indirildi. Peres kırmızı gördü. 78. dakikada ise uzun süre sürdüğü topu ceza alanı dışından olağanüstü bir şutla ağlara gönderdi ve maça nokta koydu.

Zaniolo maç sonu açıklamalarında “Hoca ile fikrim aynı, takım kazanıyorsa, takımı değiştirmemek lazım. Çalışmalara devam ettim ve şans geldiğinde kullanmaya çalıştım. İkinci kupam, Roma’dan sonra Galatasaray’la. Çok mutluyum” dedi. Geldikten sonra zaman zaman yedek kalan oyuncu, bunu dert etmediğini açıkça belli ediyordu. Yaptığı işten mutluluk duyuyordu. Ayrıca onun işi nokta koymaktı. Açıklamada bahsettiği Konferans Ligi şampiyonluğunda final golünü Feyenoord’a karşı o kaydetmişti. Roma, o golle maçı 1-0 kazanmış ve tarihin ilk Konferans Ligi şampiyonu olmuştu.

Zaniolo, şampiyonluk yolunda kritik 2 maçta 2 kritik golünün üstüne Fenerbahçe maçında şov yaptı. Neden o kadar değerli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. 23 yaşındaki oyuncu, neden Avrupa takımlarının kapısında sıralandığını gösterdi. Galatasaray, 15 milyon Euro’luk yatırımının karşılığının bir kısmını derbi maçında Fenerbahçe’ye yaşattıklarıyla aldı. Şimdi sırada 30 milyon Euro’ya varan söylentilerin gerçeğe dönüşmesini beklemek var.

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe'ye büyük göndermeŞampiyon Galatasaray kupasına kavuştu, Fenerbahçe’ye büyük gönderme

İtalyan basınından güzellemeler

Zaniolo, olağanüstü derbi performansının ardından İtalyan basını tarafından da övgü yağmuruna tutuldu. Tuttomercato ve La Gazzetta Dello Sport gibi Avrupa futbolunun önde gelen basın yayın kuruluşları Zaniolo’nun performansı hakkında güzellemeler dizdiler. Oyuncu hakkında yazan İspanya’nın As Gazetesi de oyuncu hakkında “Ezeli rakibe karşı parti” başlığıyla performans değerlendirmesinde bulundu. 23 yaşındaki genç isim ülkesi Milli Takımının Uluslar Ligi finalleri kadrosuna da davet edilmişti.

Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe'yi pişman etti!Abdülkerim Bardakcı Fenerbahçe’yi pişman etti!

Milli Takıma dönüş

Zaniolo, Galatasaray’da gösterdiği performansla İtalya Milli Takımının kapısını da araladı. Genç oyuncu, takımının bu akşam İspanya’ya karşı oynayacağı Uluslar Ligi yarı final maçında kadroda yer alacak. Genç oyuncu bugüne kadar İtalya formasıyla 11 maça çıktı ve bu maçlarda 2 gol atıp 1 asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.