Erdem Can: Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörü Ergin Ataman

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Anadolu Efes'te Genel Menajer Alper Yılmaz ve Koç Erdem Can açıklamalarda bulundu. Erdem Can, eski koç Ergin Ataman hakkında övgü dolu sözler söyledi.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Erdem Can'dan Ergin Ataman'a övgü dolu sözler.

2021 ve 2022’de EuroLeague şampiyonu olarak başarılı bir süreç geçiren Anadolu Efes geçen sezon play-off dışında kalarak hayal kırıklığı yaşadı. Lacivert-beyazlılar sezonu Süper Lig şampiyonu olarak bitirdi. Koç değişimine giden ve Ergin Ataman’la yolları ayıran İstanbul ekibi, Türk Telekom’la son derece başarılı bir sezon geçiren Erdem Can’la anlaştı.

Kulübün genel menajeri Alper Yılmaz ve yeni koç Erdem Can, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alper Yılmaz, koç değişikliği sürecinin zor geçtiğinden bahsederken “Zor bir süreç oldu. Erdem’in yardımcı antrenörken gösterdiği performans, NBA’e gitmesi, Türk Telekom’da gösterdiği başarı, oyuncularla olan ilişkisi ve Anadolu Efes’in Türk antrenörle çalışmak istemesi etkili oldu. Erdem ile çalışmak istedik. Beraber başarabileceğimize inandık. Erdem’in bu iş için doğru bir insan olduğunu düşündük. Başantrenörümüz basketbolla yaşayan bir insan. İki sezon için beraberiz. İnşallah çok uzun bir süreç olur” dedi.

Fenerbahçe, Kitija Laksa'yı transfer ettiFenerbahçe, Kitija Laksa’yı transfer etti

Son dönemde gündemi fazlasıyla meşgul eden Shane Larkin’in milli takıma gitmemesi konusuyla alakalı konuşan Yılmaz “Milli takımın kadrosu açıklandığında yabancı oyunculara ve NBA’de forma giyen oyunculara 24’ünde gelmesi söylendi. Larkin ABD’de MR çektirdi. Kemik ödemi olduğu bilgisi geldi. Yöneticilerle konuştuk, gelsin bizim doktorlar baksın dediler. Geldi, 24 Temmuz’da MR çektirdi. Ciddi bir ödem olduğu raporlandı. Tedavisine başlandı. 2 hafta sonra kontrol olması gerektiği söylendi. 2 hafta sonra ödemin azaldığı ama halen devam ettiği söylendi. İyileşmesinin 6 hafta gibi süreceği ve zorlarsa 6 hafta daha artacağı söylendi. 25-26 Temmuz’da ciddi bir ağrısı oldu. ABD’deki doktoru çağırınca oraya gitti. Haftaya gelmesini bekliyoruz. Sağlık kontrolüne girecek. Sezona başlayıp başlamayacağı belli olacak. Zorlamak istemiyoruz. Bütün milli takımlar devşirme oyuncu kullanmaya çalıştı. Sırbistan dünya şampiyonasında Jokic ve Micic’siz gidiyorsa bu oyuncular üzerindeki görüşlerimizi sağlıkları üzerinden değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Erdem Can’sa eski Anadolu Efes koçu Ergin Ataman’la alakalı gelen soruya “Ergin Ataman, Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörü. İnsanın en büyük yaratacağı baskı kendisine kurduğu baskıdır. Kulübüm de ilk andan beri bana inanılmaz destek veriyor. Alper Yılmaz ile 2 yol arkadaşı gibiyiz. Kendi üzerimde başarmak istediklerimle ilgili baskı kuruyorum” yanıtını verdi.

Fenerbahçe'den Ergin Ataman'a: Milli Takıma gelmeyi reddetmediFenerbahçe’den Ergin Ataman’a: Milli Takıma gelmeyi reddetmedi

Yeni transferlerden Doğuş Özdemiroğlu’nun sakatlığının kendileri adına üzücü bir durum olduğunu belirten Can, milli oyuncunun 8 ayda sahalara dönebileceğini kaydetti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.